Asociația Energia Inteligentă și Radio România Antena Satelor, parteneri pentru buna informare a consumatorilor de energie

Asociația Energia Inteligentă și Radio Antena Satelor au încheiat un parteneriat în vederea dezvoltării de programe care să vină în sprijinul unei mai bune informări a consumatorilor de energie electrică în contextul liberalizării pieței de energie.

Emisiunea ”Vrem să știi!” realizată și prezentată de Claudia Ruse si Robina Cornaciu, difuzată în fiecare vineri de la ora 10:05, va aduce în atenția ascultătorilor o dată la două săptămâni, cele mai actuale subiecte privind liberalizarea pieței de energie electrică și modalitățile prin care își pot alege cel mai potrivit furnizor, în concordanță cu nevoile proprii de consum.

ADVERTISING

Inițiativa face parte din programul Academia Consumatorilor derulat de Asociația Energia Inteligentă cu scopul de a pregăti consumatorii de energie electrică și gaze naturale să înțeleagă cererea de energie, să aleagă oferta cea mai bună, să beneficieze de prețuri corecte la gaze și energie, să obțină clauze contractuale care să îi avantajeze.

În ultimele două luni s-a remarcat o insuficientă informare privind liberalizarea pieței de energie electrică și instrumentele puse la dispoziția consumatorilor pentru alegerea celui mai potrivit furnizor, în concordanță cu nevoile consum. Potrivit sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la inițiativa AEI în perioada 8-17 februarie 2021, peste 55% dintre persoanele intervievate au răspuns negativ la întrebarea dacă au suficiente informații despre posibilitatea și procedurile pentru alegerea unui furnizor de energie electrică după data de 1 ianuarie 2021, ceea ce ne-a convins să întreprindem mai multe acțiuni de informare a consumatorilor de energie.

Prin lansarea ”Academiei Consumatorilor” ne dorim să facem o diferență și să punem la dispoziția consumatorilor de energie cât mai multe informații astfel încât poată face cele mai bune alegeri privind furnizorii de electricitate și gaze naturale. Ne bucură foarte mult deschiderea partenerilor noștri de la Radio România Antena Satelor și avem convingerea că împreună vom contribui la o mai bună informare a consumatorilor de energie și astfel va putea fi asigurată o liberalizare corectă a pieței de energie electrică.

Dumitru Chisăliță, Președinte, Asociația Energia Inteligentă
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Valentin Marin, Manager Radio Antena Satelor: „Antena Satelor este, fără doar şi poate, un reper al valorilor tradiționale autentice, durabile. Dar, mai mult decât atât, este vocea care aduce informația practică, credibilă, folositoare și adecvată publicului său.

Totodată însă, Antena Satelor se dorește a fi un liant al forțelor active care dinamizează spațiul rural românesc. De aceea, vom face cu bucurie eforturi ca, împreuna ca partenerii noștri, Asociația Energia Inteligentă, să aducem mai multă claritate și utilitate într-un domeniu deosebit de actual, presant și benefic, cel al liberalizării pieței de energie”.

ADVERTISING

Asociația Energia Inteligentă

Asociația Energia Inteligentă (AEI) reunește profesioniști din domeniul gazelor naturale, hidrogenului, energiei electrice și eficienței energetice. Membrii săi militează pentru un preț corect al gazelor și pentru creșterea transparenței în piața de energie din România. 

AEI este o organizație non-profit al cărui scop principal este acela de a contribui la o mai bună informare a consumatorilor casnici și non-casnici de gaze și energie pentru ca aceștia să poată fi mai bine pregătiți pentru negocierea contractelor de achiziție și pentru a putea înțelege corect facturile pe care le plătesc.

AEI este și va rămâne un partener de dialog pentru toți participanții la piață, fie că sunt furnizori, producători, operatori, proiectanți, constructori, instituții, reglementatori, ministere, politicieni, angajați din sistem sau reprezentanți ai mass-media.

Radio Romania Antena Satelor

Radio Antena Satelor, parte a Societății Române de Radiodifuziune, este singurul post de radio specializat pe problemele satului românesc, unic în Europa prin specificul său de reflectare a civilizaţiei rurale.

De la prima emisiune a postului, difuzată în 1991, pe 25 decembrie, şi până în prezent, Antena Satelor a parcurs, împreună cu ascultătorii săi numeroși (aproape 700.000, zilnic), treptele unei transformări care au impus un format propriu şi o ofertă editorială originală.  

Ancorată în viața locuitorilor satului românesc, Antena Satelor continuă să reflecteze în emisiunile sale acele valenţe care contribuie la păstrarea identităţii naţionale: învăţământul, cultura, obiceiurile şi tradiţiile, creând reale premise educative.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇