Antreprenorul care s-a oferit să facă gratis o aplicație pentru 112 își mută afacerile în SUA: Programul IMM Invest este un eșec total!

Antreprenorul care s-a oferit să facă gratis o aplicație pentru 112 își mută afacerile în SUA: Programul IMM Invest este un eșec total!

Andrei Marinescu, antreprenorul care în urmă cu câteva luni a vrut să ofere, gratuit, un sistem de inteligență artificială care descoperă pneumonia la pacienții cu coronavirus, a decis să își mute afacerile în SUA.

Anul trecut, după cazul Caracal, Andrei Marinescu s-a oferit să facă gratuit pentru stat și o aplicație pentru modernizarea sistemului de urgență 112.

El spune că a luat decizia de a-și muta afacerile în SUA din vina statului român, care nu îl ajută. Antreprenorul dă exemplu programul IMM Invest, despre care afirmă că este un eșec total.

ADVERTISING

Jianu (IMM) acuză băncile că fac regulile de triere la IMM Invest. Peste 60.000 de firme de subzistenţă nu au primit niciun ajutor

”Primul (motiv – n. red.) ar fi lipsa de ajutor și implicare reală a statului. Programul IMM Invest este un eșec total din punctul meu de vedere. Am avut cifra de afaceri bună, am pregătit un business plan de 60 pagini, l-am pregătit degeaba. Băncile sunt interesate de cifra de afaceri, chiar dacă a treia opțiune de finanțare era efectuată în baza unui plan de afaceri.

ADVERTISING

Am așteptat degeaba acest program și răspunsul extrem de întârziat al băncii. Că să nu mai vorbim de garanțiile solicitate. În al doilea rând: birocrație. Notariat? Costă 25 dolari (în SUA - n.red.) și am parte de o interacțiune video, online, cu un notar care este disponibil 24/7. Contabilitate, cheltuieli? Aplicație mobilă în care doar fac o poză a chitanței”, a declarat Andrei Marinescu, citat de Libertatea.

Florin Cîțu: Succesul IMM Invest e incontestabil. Un record absolut!

El a subliniat că și-a înființat deja o firmă în SUA, de la distanță, iar pe cele din România urmează să le închidă.

ADVERTISING

Momentan, antreprenorul va rămâne în țară, dar spune că va pleca și el dacă România ”nu-și va reveni”, iar decidenții nu vor asculta și nu vor reduce birocrația.

Andrei Marinescu a precizat că vrea în continuare să livreze aplicația pentru 112 și speră că autoritățile române o vor implementa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇