Angajaţii cu trei zile de weekend. Ce s-a întâmplat după ce o companie a redus programul de lucru la 4 zile

Angajaţii cu trei zile de weekend. Ce s-a întâmplat după ce o companie a redus programul de lucru la 4 zile

O bancă din Marea Britanie a introdus un program de lucru de patru zile pentru toţi angajaţii săi, fără a le tăia din salariu.

Potrivit CNN, Atom Bank ar fi cea mai mare companie din această ţară care adoptă o astfel de măsură.

Conducerea băncii a anunţat recent că toţi cei 430 de angajaţi ai săi beneficiază, începând cu 1 noiembrie, de reducerea numărului săptămânal de ore de lucru de la 37,5 ore la 34 de ore şi că se aşteaptă ca majoritatea să-şi ia liber fie luni, fie vineri. Acest lucru înseamnă că programul va fi puţin mai lung în celelalte zile.

ADVERTISING

Schimbarea, care este opţională pentru angajaţi, a fost introdusă cu scopul de a sprijini starea mintală şi fizică a acestora, dar şi pentru a îmbunătăţi productivitatea, susţine compania.

"O săptămână de lucru de patru zile le oferă angajaţilor noştri mai multe oportunităţi pentru a-şi urma pasiunile, pentru a petrece timp cu familiile lor şi pentru a construi un echilibru mai sănătos între viaţa profesională şi cea personală”, a declarat Mark Mullen, CEO Atom.

Porivit lui Mullen, experienţa din timpul pandemiei a spulberat multe dintre „miturile locului de lucru modern”, inclusiv pe acela că trebuie să lucrezi de la birou.

ADVERTISING

El a precizat că până acum nu a observat o reducere a productivităţii sau un impact negativ în ceea ce priveşte serviciul de relaţii clienţi, însă "este nevoie de timp pentru ca oamenii să se adapteze".

Lansată în 2016, Atom Bank oferă posibilitatea de a deschide conturi de economii sau de a lua împrumuturi prin intermediul unei aplicaţii mobile.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇