Alior Bank și Patria Bank anunță semnarea unui contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi personale în valoare de 97 milioane lei

Alior Bank și Patria Bank anunță semnarea unui contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi personale în valoare de 97 milioane lei

Alior Bank S.A., prin sucursala sa din România, Alior Bank S.A. Varșovia – Sucursala București, în calitate de cedent, și Patria Bank S.A., în calitate de cesionar, anunță că în data de 20 iunie 2024 a fost semnat un contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi personale în valoare de 97 de milioane lei în sold la 30 aprilie 2024.

Portofoliul subiect al tranzacției include aproximativ 4.000 de clienți persoane fizice și este constituit din credite performante de consum negarantate, denominate în lei. Tranzacția este estimată a se implementa în septembrie 2024, contribuind la creșterea portofoliului de credite de consum și a numărului de clienți persoane fizice ai Patria Bank.

ADVERTISING

Fiecare etapa a procesului operațional de tranziție a fost atent analizată și toate fluxurile sunt pregătite să asigure clienților o experiență de transfer facilă și prietenoasă. De asemenea, pe toată durata tranziției, echipa Patria Bank vă fi alaturi de fiecare client și se vă concentra pe îmbunătățirea satisfacției acestora prin acordarea de oferte și pachete comerciale dedicate. Integrarea clienților preluați se vă face online prin platforma digitala de onboarding (Patria de Oriunde) sau prin rețeaua de unități teritoriale și prin suportul acordat de echipa din Call Center-ul Patria Bank.

“Aceasta achiziție reprezintă un pas important în planurile de dezvoltare ale Patria Bank și, împreună cu creșterea organica a băncii, aduce o contribuție la consolidarea profitabilitatii acesteia. Tranzacția ne oferă oportunitatea de a dezvolta și diversifica activitatea băncii împreună cu noii clienți. După preluarea acestora, Patria Bank intenționează să îi fidelizeze prin propunerea pachetului complet de produse și servicii din portofoliul sau destinate clientelei persoane fizice: credite ipotecare, credite de consum cu ipoteca, carduri de credit, mobile banking, pachete de cont curent și depozite la termen. Astfel, oferim soluții financiare adaptate nevoilor fiecărui client, promovând o relație de încredere și parteneriat pe termen lung”, a declarat Valentin Vancea, Director General al Patria Bank.

ADVERTISING

“Alior Bank a luat o decizie strategică de vânzare a portofoliului de credite de consum în Romania. Ne-am pregătit pentru aceasta tranzacție cu mult timp înainte. Suntem fericiți că Patria Bank a devenit partenerul nostru pentru că este o banca românească reputabila ce oferă clienților sai un pachet complet de produse bancare și care are planuri amibitioase de dezvoltare în aceasta zona. Vom face tot posibilul să ne asiguram că tranzacția se derulează ușor pentru clienții noștri și că aceștia pot folosi în avantajul propriu, în mod rapid și eficient, gama larga de produse și servicii a Patria Bank, împreună cu rețeaua teritoriala a băncii.”, a declarat Anca Andrei, Director General, Alior Bank S.A. Varșovia, Sucursala București.

ADVERTISING

Patria Bank vă continua să învestească în dezvoltarea serviciilor și produselor sale pentru a raspunde în mod eficient cerințelor și așteptărilor clienților. Aceasta achiziție, alaturi de campaniile dedicate pentru produse destinate clientelei persoane fizice, subliniază angajamentul băncii de creștere și de consolidare a profitabilității.

Despre Patria Bank | www.patriabank.ro

Patria Bank este o banca românească dedicata creșterii gradului de bancarizare în Romania și susținerii antreprenorilor și afacerilor locale. Listata la Bursa de Valori București, Patria Bank are o prezenta fizica națională și oferă produse și servicii bancare de baza 100% online tuturor clienților, oriunde s-ar afla aceștia. Grupul Patria Bank are că acționar majoritar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeana de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) și BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre).

Despre Alior Bank | www.aliorbank.pl/en

Alior Bank S.A. a lansat operațiunile în anul 2008 și este astăzi o banca universala de talie medie cu creștere rapida, care se adresează atât clienților individuali cât și celor comerciali. Prin oferte inovatoare și standarde ridicate ale serviciilor pentru clienți, Alior Bank a castigat o poziție de piață semnificativa și a construit un brand robust, recunoscut și apreciat pe piață bancara poloneza. Combinând principiile activității bancare tradiționale cu soluții inovatoare, banca stabilește noi standarde și direcții de dezvoltare ale sectorului bancar din Polonia. Alior Bank S.A. este listata la Bursa de Valori din Varșovia. Banca se situează pe locul 8 după valoarea activelor în cadrul sectorului bancar din Polonia (la sfârșitul anului 2023).