Ai locuința și afacerea în aceeași curte? Iată 3 lucruri de care să ții cont

Ai locuința și afacerea în aceeași curte? Iată 3 lucruri de care să ții cont

Dacă locuiești și ai o afacere proprie în aceeași curte sau construcție, există atât avantaje cât și dezavantaje. Desigur, nu toate afacerile pot fi localizate oriunde, așa că ești norocos dacă ai reușit să economisești bani utilizând un singur spațiu pentru ambele lucruri. Pentru ca aceste două aspecte din viața ta să fie totuși separate, e nevoie să fii organizat și să îți setezi niște reguli. 

Iată 3 aspecte la care să ai grijă 

  • Programul 

E nevoie să ai un program bine pus la punct la serviciu, indiferent dacă el se desfășoară de acasă sau de la sediul firmei localizat în altă parte. Cu atât mai mult dacă activitatea afacerii tale se desfășoară în perimetrul casei. Există riscul să lucrezi mai mult sau mai puțin decât ți-ai propus în cazul în care nu ești bine organizat. 

ADVERTISING

Este necesar să stabilești un orar și să îl respecți pentru a nu amesteca serviciul cu viața personală. Încearcă pe cât posibil să nu faci pauze lungi în care să mergi în casă să te relaxezi și nici să stai peste program doar pentru că este comod să faci asta. Dacă vei respecta orarul îți va fi foarte ușor să te deconectezi de serviciu în momentul în care părăsești biroul și intri în casă. 

  • Condiții optime 

Pentru a reuși cu succes să îmbini locul unde stai cu afacerea ta, e nevoie să ai anumite condiții. Desigur, depinde de tip de afacere ai. Dacă este o afacere unde activitatea principală se desfășoară de la calculator, e nevoie doar să ai o conexiune bună la internet și un birou bine amenajat. 

ADVERTISING

Dacă însă activitatea ta este mai complexă, ai grijă ca utilitățile și condițiile de care dispui pentru casă să fie de ajuns. Trebuie să suplimentezi cu ceea ce ai nevoie în ceea ce privește condițiile pentru o bună desfășurare a activității. De exemplu, poți opta pentru un generator de curent de pe atomico.ro pentru a fi pregătit oricând pentru o pană de curent ce ți-ar putea opri activitatea în momente nepotrivite. 

De asemenea, dacă în afacerea ta există un flux de clienți, încearcă să dispui de un loc de parcare sau de un spațiu optim în care pot să aștepte până când vor fi preluați. 

ADVERTISING

Aceste aspecte pot face diferența în timp privind bunăstarea afacerii, dar și în retenția clienților. 

  • Promovare 

Dacă afacerea ta este localizată în curtea proprie, este posibil ca mulți potențiali clienți să nu găsească ușor locația ta. De aceea, este indicat să investești în promovarea afacerii tale. Poți apela la diverse reclame cu suport vizual în apropierea locației. Mai mult, rețelele sociale te pot ajuta și mai mult, deoarece poți optimiza promovarea astfel încât să ajungă la potențialii clienți. 

Dacă afacerea este una locală, pune accentul pe orașul în care te afli, iar dacă este mai mare, apelează la ajutor profesionist pentru a folosi bugetul alocat pentru promovare cât mai bine. 

Așadar, dacă ești organizat poți avea locuința și afacerea în aceeași curte, fără să existe probleme. Ai grijă să îți setezi un orar fix, să ai condițiile optime pentru activitatea pe care o desfășori și să promovezi afacerea pentru a te face cunoscut viitorilor clienți.