3 etape esențiale în accesarea unui credit imobiliar

3 etape esențiale în accesarea unui credit imobiliar

Deși necesită mult timp și răbdare, accesarea unui credit imobiliar nu este de fapt un proces dificil și nici menit să-ți încurce planurile de achiziție a locuinței ideale. Aranjează-ți toate documentele în ordine, cercetează ofertele imobiliare, află care este suma de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini visul și dobânda procentuală anuală (DAE) și putem spune că ești aproape pregătit să accesezi un credit imobiliar.

Iată 3 etape esențiale în accesarea unui credit imobiliar fără probleme:

  1. Preaprobarea creditului
ADVERTISING

Să primești preaprobarea pentru un credit imobiliar este un pas important în accesarea propriu-zisă a acestuia. Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular online pe aceeași platformă online pe care ai găsit și ofertele imobiliare cu informațiile de contact, în urma cărora vei fi apelat de un consultant de credit specializat.

În această etapă, vei discuta cu un consultant de la Credit Europe Bank în vederea termenilor și condițiilor de finanțare și despre taxele incluse în accesarea și utilizarea creditului imobiliar. Totodată, va trebui să furnizezi documentele care să dovedească venitul și resursele financiare disponibile, informațiile despre datoriile anterioare, curente și alte informații financiare în funcție de cerințele creditorului.

ADVERTISING

Este important pentru creditori să investigheze viața ta financiară înregistrată la ANAF sau la Biroul de Credite pentru a avea siguranța că vei rambursa creditul la timp și fără probleme. Următoarele aspecte te vor ajuta să primești o preaprobare de credit mult mai ușor: istoricul și scorul de credit, raportul dintre datoriile curente și resursele financiare lunare, vechimea la locul de muncă, venitul și activele și pasivele.

  1. Găsirea locuinței ideale

Odată ce ai primit preaprobarea pentru credit, urmează să pleci la vânătoarea de locuințe în funcție de posibilitățile de împrumut puse la dispoziție de creditor. Preaprobarea va include, cel mai probabil, un plafon cu privire la suma de împrumut care creează bugetul de achiziție pentru locuință. De aceea, este important să cercetezi ofertele imobiliare de la Credit Europe Bank. S-ar putea să găsești un apartament sau o casă la prețuri avantajoase concepute special pentru plafonul limită de împrumut pentru care te încadrezi.

ADVERTISING

Poți să faci o ofertă proprietarului sau agentului imobiliar care se ocupă de vânzarea locuinței și să negociezi în favoarea ambelor părți. Odată ce oferta ta este acceptată, semnezi contractul de vânzare-cumpărare și te afli sub contract.

  1. Aplicarea pentru credit propriu-zisă

Acest pas va necesita să pregătești un dosar cu toate documentele despre viața ta financiară, la fel cum ai făcut și pentru pasul de preaprobare. Închiderea unei tranzacții imobiliare se poate întinde pe mai multe zile, în funcție de creditor, dar nu ar trebui să-ți afecteze oferta făcută vânzătorului.

Totodată, creditorul va cere informații despre proprietatea pentru care ai semnat contractul de vânzare-cumpărare, cum ar fi: actul de proprietate asupra imobilului ce face obiectul vânzării, declarația vânzătorului că bunul imobiliar nu este revendicat și că nu există litigii în legătură cu acesta, extrase din documentația cadastrală, certificatul de eficiență energetică etc.

Mai multe informații despre documentele necesare despre proprietatea pe care vrei să o achiziționezi poți afla în discuția cu consultantul de credit de la Credit Europe Bank!