1.000 de dolari recompensă pentru angajaţii care se vaccinează. Se întâmplă în SUA

1.000 de dolari recompensă pentru angajaţii care se vaccinează. Se întâmplă în SUA

Vanguard Group, una dintre cele mai mari companii din Statele Unite care administrează investiții financiare, va da o mie de dolari fiecarui angajat care se vaccinează antiCovid până în luna octombrie.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat informația, dar nu și suma, scrie Bloomberg.

„Oferim un stimulent de vaccinare pentru angajații care fac dovada vaccinării împotriva Covid-19. Compania recompensează membrii din staff care și-au făcut timp să se protejeze atât pe ei, cât și pe cei din jur și comunitatea, prin faptul că s-au imunizat”, a transmis reprezentantul firmei.

ADVERTISING

Decizia vine după ce firma a hotărât să treacă la un program de lucru hibrid. Angajații care doresc pot lucra de acasă în zilele de luni și vineri.

Întrucât la nivel național mulți angajatori își propun să se întoarcă la birouri, însă nu la 100% din capacitate, aceștia se confruntă cu o mare problemă - să impună sau nu vaccinarea antiCovid, mai ales că varianta Delta se răspândește rapid în SUA, cele mai afectate fiind persoanele nevaccinate.

De altfel, Vanguard a decis deja că la birou nu au ce căuta angajații care nu s-au imunizat antiCovid. Măsura a intrat în vigoare în luna iulie.

ADVERTISING

Cei care lucrează la sediul în New York au fost nevoiți să transmită firmei, până în luna iunie, dacă sunt sau nu vaccinați împotriva coronavirusului.

În Pennsylvania, statul american unde este sediul principal al Vanguard, doar 53% din populație este vaccinată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇