Veste bună pentru șoferi. RCA-ul va fi valabil şi în format electronic

Veste bună pentru șoferi. RCA-ul va fi valabil şi în format electronic

Asigurarea RCA va fi valabilă şi în format electronic, anuntă Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Astfel, consiliul ASF a aprobat, miercuri, modificarea şi completarea Normei nr. 20/2017 privind asigurările auto din România în ceea ce priveşte articolul care reglementează dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate.

„Astfel, la articolul 10, punctul 11 se arată că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate o constituie:

  • litera a) poliţa de asigurare RCA şi contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic;
  • litera b) dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României şi numai pentru perioada menţionată în aceasta, sau poliţa de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spaţiului Economic European şi a Confederaţiei Elveţiene, prezentată pe suport de hârtie sau în format electronic”, se menţionează într-un comunicat al ASF.

Totodată, în cadrul aceluiaşi articol, a fost introdusă litera c) care stipulează faptul că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate, o constituie şi informaţia rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existenţa unui contract RCA valabil la data interogării.

Modificările şi completările aduse Normei nr. 20/2017 intră în vigoare în termen de trei zile de la data publicării acestora în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Polițiștii anunță schimbarea

Și Poliția Româna a scris pe Facebook despre schimbarea aceasta.

„Vă mai aduceți aminte postarea de acum câteva zile…cea cu polița #RCA care trebuia prezentată pe suport de hârtie, în cazul unui control.

Vă dăm o veste bună, în curând asigurarea va putea fi prezentată și în format electronic”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Citește și:

Iată cum va arăta Spring, primul model electric din istoria Dacia (Foto în articol)

Apare noua Dacia Sandero: Data lansării și prețul