Top 3 criterii importante pentru achiziționarea unei mașini

Top 3 criterii importante pentru achiziționarea unei mașini

Achiziționarea unei mașini este un moment la fel de important ca achiziționarea unei locuințe noi: ambele aspecte trebuie să-ți îndeplinească dorințele, nevoile și cerințele stilului tău de viață. Mai mult, mașina trebuie să se potrivească personalității tale ca să te simți confortabil și încrezător la volan.

Deși achiziționarea unei mașini este un moment plin de adrenalină și incitant, trebuie să cobori cu picioarele pe pământ pentru o secundă ca să te asiguri că iei decizia potrivită. Un plan bine stabilit dinainte este un pas vital pentru a nu regreta alegerea făcută.

ADVERTISING

Iată 3 criterii importante pe care să le iei în considerare atunci când achiziționezi o mașină nouă:

  1. Costurile de proprietate

Pe lângă investiția inițială pe care trebuie să o realizezi pentru a avea mașina visurilor tale, trebuie să te gândești la costurile suplimentare atunci când autovehiculul va fi trecut pe numele tău. Prețul asigurării de mașină, costurile pentru combustibil și întreținere - toate aceste aspecte pot să-ți copleșească resursele financiare.

Costurile de proprietate pentru o mașină nu ar trebui să depășească mai mult de 15% până la 20% din bugetul tău lunar disponibil. De aceea, este important să discuți cu un specialist de la reprezentanța Ford pentru a stabili aceste cheltuieli suplimentare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintește-ți că mașinile eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil te pot ajuta în reducerea costurilor de proprietate. În mod similar, intră în joc și costurile de întreținere de-a lungul utilizării mașinii. Ia în considerare prețul și disponibilitatea pieselor de schimb pe piața de autovehicule, precum și recenziile consumatorilor în legătură cu un anumit model de mașină.

  1. Caracteristici și tehnologia utilizată

Una dintre cele mai importante criterii în cumpărarea unei mașini noi se referă la prezența și calitatea dispozitivelor de siguranță, caracteristicile și tehnologia modernă utilizată. Alege un autovehicul cu un set caracteristici care să corespundă nevoilor tale din timpul condusului.

ADVERTISING

Mașinile noi vin adesea cu funcționalități avansate de siguranță, cum ar fi farurile adaptive, parcarea automată și camerele de rezervă. Acest tip de tehnologie poate fi foarte benefic pentru prevenirea accidentelor și situațiilor neplăcute. Cu toate acestea, asigură-te că nu plătești în plus pentru tehnologia și caracteristicile pe care nu le vei utiliza.

  1. Valoarea reziduală

Valoarea reziduală sau prețul pentru revânzarea mașinii utilizate este valoarea autovehicului care se amortizează în timp. Unii cumpărători aleg să achiziționeze o mașină cu reduceri speciale promovate de dealerii auto. Cu toate acestea, acești factori ar putea determina amortizarea mai rapidă a valorii unui vehicul, adică valoarea mașinii să scadă brusc într-o perioadă mult mai scurtă.

Pe de altă parte, chiar și unele dintre cele mai bine vândute mașini se pot deprecia rapid ca valoare dacă există prea multe modele pe piață. Ține doar de tine dacă aceste aspecte sunt importante sau nu atunci când achiziționezi o mașină. Dacă da, va trebui să depui un efort suplimentar să te informezi în prealabil pentru a determina ce modele de mașini au valori puternice de revânzare.

Acest pas, precum și celelalte menționate anterior, te-ar putea ajuta să economisești bani pe termen lung și să te bucuri de condus așa cum îți dorești!