Revoluţia parcărilor. Sufocat de maşini, Clujul adoptă modelul occidental

Revoluţia parcărilor. Sufocat de maşini, Clujul adoptă modelul occidental

Primăria Cluj-Napoca a dărâmat zeci de garaje, iar în locul lor ridică parkinguri moderne unde vor încăpea peste 1.200 de mașini. Tot în oraș este funcțională și o aplicație care îi ajută pe șoferi să își găsească locuri de parcare.

La Cluj-Napoca, primăria a găsit soluţii pentru numărul mare de mașini din oraș. A dărâmat zeci de garaje din tablă din cartierele aglomerateş, iar în locul lor ridică acum 4 parkinguri moderne etajate, unde vor putea parca peste 1.200 de maşini. În plus, acoperişurile parcărilor vor fi transformate în spaţii verzi.

ADVERTISING

Acestea vor avea staţii de încărcare pentru maşini, dar şi locuri de parcare pentru biciclete.

Aplicație ca să găsești loc de parcare

În acelaşi timp, în Cluj există şi o aplicaţie care îi ajută pe șoferi să își găsească repede şi gratuit un loc de parcare.

Mihai Tomi, unul dintre utilizatorii aplicației, anunţă de fiecare dată comunitatea prin yeParking atunci când plecă la serviciu şi parcarea lui rămâne goală, iar astfel un alt şofer o foloseşte gratuit.

„Din păcate, sunt foarte multe maşini. Încerc şi eu să mă implic pe partea asta, să ajut alţi şoferi care abia găsesc un loc de parcare. Dimineaţa când plec de acasă sau şi dacă plec în timpul zilei intru pe aplicaţie, îmi setez că parcarea este deschisă şi atunci oricine este în zonă poate să parcheze fără nicio problemă”, a declarat Mihai Tomi.

ADVERTISING

„Aplicaţia schimbă mentalităţi şi practic promovează noţiunea de park sharing care în străinătate datează deja de ani de zile. Practic, oamenii care sunt prezenţi în aplicaţie văd unde sunt locurile libere şi merg şi parchează în mod gratuit”, a spus Ştefan Păscuţă, PR manager yeParking.

Siegfried Mureșan: Iată diferența între o stradă lărgită de Emil Boc în Cluj și bătaia de joc a Gabrielei Firea pe Șoseaua Fabrica de Glucoză

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇