Porsche a început producția unui e-combustibil, menit să înlocuiască benzina

Porsche a început producția unui e-combustibil, menit să înlocuiască benzina

Porsche a anunțat că o fabrică pilot din Chile a început producția de combustibil alternativ și își propune să producă milioane de litri de e-combustibil până la jumătatea deceniului.

Oficialii spun că e-carburanții pot acționa ca benzina, permițând proprietarilor de vehicule să conducă ecologic, scrie CNBC.

E-carburantul este menit să înlocuiască benzina în vehiculele cu motoare tradiționale cu ardere internă.

O astfel de invenție ar putea folosi infrastructura benzinăriilor actuale și nu ar mai face necesare investițiile uriașe ce se prefigurează în rețelele de stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

ADVERTISING

Porsche se așteaptă să utilizeze mai întâi e-combustibilul în maşinile sale sport.

Planul este ca, în cele din urmă, e-combustibilul să fie vândut companiilor petroliere pentru distribuție către consumatori.

E-combustibilii sunt un tip de metanol sintetic produs printr-un proces complex care foloseşte apă, hidrogen şi dioxid de carbon. Companiile spun că permit funcţionarea aproape neutră din punct de vedere al CO2 a motoarelor pe benzină.

În faza pilot, Porsche se aşteaptă să producă în jur de 130.000 de litri (34.342 de galoane) de e-combustibil. Se planifică extinderea producţiei la aproximativ 55 de milioane de litri până la jumătatea deceniului şi aproximativ 550 de milioane de litri aproximativ doi ani mai târziu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Proiectul fabricii din Chile a fost anunţat iniţial la sfârşitul anului 2020, când producătorul auto a declarat că va investi 24 de milioane de dolari în dezvoltarea fabricii şi a e-combustibililor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇