O nouă tehnologie pentru maşini detectează obiectele în mişcare de după colţ

O nouă tehnologie pentru maşini detectează obiectele în mişcare de după colţ

Cercetătorii de la Universitatea Princeton au creat un sistem radar pentru automobile care permite detectarea maşinilor şi a pietonilor aflaţi după colţul intersecţiilor, astfel încât să poată fi evitate eventualele accidente.

Sistemul foloseşte radarul Doppler pentru a face în aşa fel ca undele radio să ricoşeze de pe suprafeţe precum clădiri şi maşini parcate şi să lovească obiectele aflate după colţ, transmiţându-i automobilului prevăzut cu acest sistem dacă obiectele identificate, indiferent dacă este vorba de pietoni, de biciclişti sau de maşini, se află în mişcare sau stau pe loc, notează Science Daily.

ADVERTISING

Nivelul de detectare a coliziunii oferit este unul inaccesibil oamenilor, susţin cercetătorii. Sistemul poate fi cu atât mai util în cazul maşinilor autonome, cărora le permite să „vadă” ce este dincolo de o intersecţie periculoasă.

În plus, tehnologia este mai ieftină în comparaţie cu alte sisteme pe bază de senzori dezvoltate în ultimii ani pentru a le permite maşinilor să detecteze alte obiecte în trafic, cum ar fi senzorii LIDAR, care emit milioane de impulsuri de lumină laser pentru a detecta cu o precizie cât mai mare obiectele din jur. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu în ultimul rând, sistemul cercetătorilor de la Princeton este uşor de implementat în maşinile de astăzi, mai spun aceştia. 

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇