Este momentul oportun să îmi schimb anvelopele?

Este momentul oportun să îmi schimb anvelopele?

Atunci când dorești să schimbi un set de anvelope de iarnă cu cel de vară, regula de bază pe care trebuie să o respecți este aceea că temperatura de afară trebuie să fie mai mare de 7 grade.

Desigur, trebuie să se țină cont și de zona geografică în care se utilizează autovehiculul. În general, în martie și aprilie vremea este destul de instabilă și specialiștii spun că este contraindicat să schimbi cauciucurile atunci când temperaturile în termometre sunt destul de mici.

Anvelopele de iarnă folosite vara, tind să devină prea moi și elastice iar atunci autovehiculul este suprasolicitat iar astfel apar probleme de performanță. 

ADVERTISING

Dacă deja ai un set de anvelope de vară pe care le-ai depozitat pe timpul iernii, este recomandat să verifici cu atenție starea lor înainte de a le utiliza. Siguranța este importantă atunci când vine vorba despre a conduce pe șosea. Așadar, dacă trebuie să le înlocuiești cu altele noi este bine să reții că trebuie să ții cont de vreme, climă, zona, tipul de autovehicul pe care îl conduci, stilul de șofat, dar și bugetul pe care ești dispus să îl aloci. Iar în cazul în care nu știi ce să alegi, specialiștii de la anvelope.ro te vor ghida în alegerea anvelopelor potrivite pentru tine. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Beneficiile pe care le vei avea alegând cauciucurile potrivite sunt: manevrarea mai bună a mașinii pe vreme uscată sau în condiții ploioase, stabilitate ridicată în timpul frânării, distanță mai mică de frânare, suport sporit în luarea virajelor, consum mai eficient de carburant, zgomot mai redus.