Dubai Expo: A fost prezentată cea mai rapidă și scumpă ambulanță. Are și primul afişaj holografic din lume (Video)

Dubai Expo: A fost prezentată cea mai rapidă și scumpă ambulanță. Are și primul afişaj holografic din lume (Video)
Foto: captură video

Emiratele Arabe Unite (EAU) au prezentat vineri, în cadrul Expo 2020 Dubai, „cea mai rapidă şi mai scumpă” ambulanţă din lume, decorată cu 440 de diamante şi cu o viteză care atinge 400 de kilometri pe oră, informează EFE.

Corporaţia Serviciilor de Ambulanţă din Dubai (DCAS) a prezentat automobilul „HyperSport Responder” produs pe plan local, dezvoltat de compania libaneză W Motors din Dubai, în valoare de 13 milioane de dinari emiratezi (3.170.223 euro), potrivit unui comunicat al Biroului de Informaţii din Dubai.

Publicată de Armel Artos pe Vineri, 28 ianuarie 2022

Una dintre cele şapte maşini de înaltă performanţă Lykan HyperSport din lume, „HyperSport Responder” accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 2,8 secunde şi atinge o viteză maximă de 400 kilometri pe oră, se arată în comunicat.

ADVERTISING

Automobilul, care a apărut pentru prima dată în filmul Fast & Furious 7, are "440 de diamante pe farurile LED din faţă, acoperişul interior este placat cu aur, iar interiorul maşinii este tapiţat cu piele cusută cu fir de aur", a precizat sursa citată.

The UAE-manufactured ‘HyperSport Responder’, worth AED 13 million has a top speed of 400 km/h.

Publicată de ARN News Centre pe Vineri, 28 ianuarie 2022

Directorul executiv al DCAS, Khalifa bin Darrai, a declarat în comunicat că lansarea ambulanţei "reflectă poziţia unică a Dubaiului ca unul dintre oraşele de top din lume în ceea ce priveşte inovaţia".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acesta a adăugat că "viteza şi capacităţile vehiculului pot reduce semnificativ timpul de răspuns în situaţiile de urgenţă şi pot asigura o intervenţie în timp util''.

Această ambulanţă, care se alătură flotei de 331 de ambulanţe din Dubai, include, de asemenea, primul afişaj holografic din lume cu control interactiv al circulaţiei, navigaţie prin satelit şi un sistem conectat la internet.

Manufactured in the UAE and unveiled at Expo 2020, the HyperSport Responder is the fastest and most expensive in the world

Publicată de Khaleej Times pe Vineri, 28 ianuarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇