Cum să ții mașina curată: Sfaturi practice

Cum să ții mașina curată: Sfaturi practice

Dacă îți place să șofezi, mai mult ca sigur ții la mașina ta și încerci să o întreții cât mai bine. Ca să te bucuri așa cum se cuvine de călătorii, drumurile zilnice și activitățile pe care trebuie să le desfășori, este necesar ca autoturismul tău să fie în permanență curat și organizat. Chiar dacă nu ai timp să realizezi prea des un detailing auto, câteva trucuri simple îți pot readuce mașina la gloria strălucitoare de odinioară. Iată ce trebuie să faci ca autovehicul tău să fie tot timpul curat:

Spală mașina în mod regulat

Primul pas pentru a avea automobilul curat ține de spălarea periodică a acestuia. De regulă, mașina personală ar trebui să fie igienizată de cel puțin de două ori pe lună. Nu se recomandă nici spălările foarte dese sau agresive pentru că pot deteriora suprafața exterioară. Totuși, felul în care utilizezi mașina, condițiile de mediu ori locul unde trăiești influențează gradul de murdărie, iar atunci numărul de spălări poate varia în funcție de necesități.

ADVERTISING

Șterge-ți încălțămintea înainte de a conduce

Dacă vrei să ai mașina mereu curată poți adopta același comportament ca și în casă. Mai exact, fii atent cum te urci la volan și cât de curați sunt pantofii tăi. Dacă iei în considerare acest aspect, șansele de a face mizerie în interiorul autovehiculului se vor diminua.

Protejează podeaua cu covorașe auto

Podeaua mașinii, mai ales dacă are și mocheta, este mai greu de curățat. Așadar, sunt indicate covorașele auto tip tăviță Dacia sau alte modele de acest gen, care au o margine mai înaltă. Murdăria va rămâne pe covorașe, pe care le poți spăla foarte ușor sub un jet de apă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Folosește huse auto pentru scaune

Este bine cunoscut faptul că tapițeria mașinii nu se întreține foarte ușor. Din acest motiv trebuie să acoperi scaunele cu huse speciale, ca să le protejezi de pete și de orice fel de murdărie. Oricând este necesar, poți scoate husele ca să le speli sau, dacă s-au deteriorat prea mult, le poți înlocui cu altele noi.

Pune un covor de cauciuc  în portbagaj

De regulă, acesta este locul unde se acumulează murdărie și mirosuri neplăcute. Pentru că tot timpul vei avea ceva depozitat sau de transportat în portbagaj este recomandat să folosești o protecție pe termen lung. Achiziționează un covor din cauciuc potrivit pentru autoturismul tău, care să te ajute să eviți scurgerile soluțiilor vărsate în portbagaj. De asemenea, încearcă să amplasezi aici și un organizator sau o cutie în care să ții în ordine toate obiectele pe care le ai tot timpul în mașină.

ADVERTISING

Ține în autoturism o pungă pentru gunoi

Unul din cele mai deranjante lucruri în automobil este lipsa coșului de gunoi. Pasagerii au mereu de aruncat hârtii, bonuri, sticle, ambalaje și multe altele. Ca să te asiguri că nu lași gunoiul pe jos și nici nu-l îndeși în portiere, ține la îndemână o pungă în care să aduni tot ceea ce nu-ți mai este de folos. La finalul călătoriei, îți va fi simplu să arunci resturile într-un container.

Păstrează lavete și șervețele umede în mașină

Pe bord, portiere sau cotiere se acumulează foarte mult praf. O lavetă din microfibră ori câteva șervețele umede îți pot fi de folos ca să ștergi orice urmă de murdărie. Aceste produse reprezintă o modalitate rapidă de a păstra curate suprafețele dure ale autoturismului.

Apelează la o prelată sau ține vehiculul în garaj

Nu trebuie să ai grijă doar de interiorul mașinii, ci și de exteriorul acesteia. Dacă speli autoturismul și apoi îl lași în stradă, se va murdări extrem de repede. Ca să eviți asta, folosește o prelată auto atunci când știi că nu vei pleca prea des cu mașina. În cazul în care ești norocos și ai un garaj, cel mai bine ar fi să parchezi întotdeauna automobilul în interior.

Murdăria, praful, ploaia sau alte condiții de mediu pot conduce la apariția prematură a coroziunii, zgârieturi ori alte deteriorări ale caroseriei. De asemenea, un interior în care predomină dezordinea și mizeria va face ca habitaclul mașinii să se strice mult mai repede. Urmează aceste sfaturi simple și păstrează-ți constant automobilul curat, mai ales dacă vrei să arate întotdeauna ca nou!