Cum să limitezi vizitele la service? 5 sfaturi utile pentru șoferi

Cum să limitezi vizitele la service? 5 sfaturi utile pentru șoferi

Mersul la service poate fi o activitate extrem de neplăcută, în care pierzi timp și te declari nesatisfăcut de serviciile prestate. Totuși, majoritatea șoferilor se regăsesc des în situația de a-și duce mașina la service, unde o pot lăsa pentru perioade foarte lungi de timp, timp în care îi simt lipsa în mod acut. Tu știi cum poți să limitezi aceste vizite la service?

Iată 5 sfaturi utile care te vor salva de mersul prea des la service

1. Grijă la bateria mașinii

Bateria mașinii este extrem de sensibilă, având obiceiul de a te lăsa când ai nevoie mai mare. De aceea, testeaz-o la perioade regulate și nu uita farurile aprinse prea des, pentru a-i prelungi viața cât poți de mult. Estimativ, o baterie de mașină ține aproximativ 3 ani, dacă este îngrijită cum trebuie.

ADVERTISING

2. Schimburile regulate

O mașină are nevoie de atenție constantă pentru a-i oferi îngrijirea preventivă de care are nevoie: schimbul de ulei, de filtre și de plăcuțe de frână trebuie luat în serios. Fă astfel la intervalul la care trebuie, scris în cartea mașinii, pentru a evita viitoare probleme mult mai costisitoare care îți vor ține mașina captivă într-un service.

3. Optarea pentru anvelope all season

Un motiv pentru care vizitezi service-ul este schimbarea anvelopelor la trecerea sezoanelor. Astfel, dacă alegi anvelope all season, o să scapi de această grijă. Cei de la anvelino.ro au o gamă variată de la producători de top de unde poți comanda ceea ce ai nevoie. Dacă alegi anvelope de calitate, te vei asigura că nu vei avea probleme cu ele pentru o perioadă mai lungă de timp, fiind o achiziție pentru termen lung.

ADVERTISING

4. Grijă la drumurile parcurse

Dacă vrei să nu ai stricăciuni constante și scumpe la mașină, încearcă să ai grijă de ea și prin drumurile pe care le parcurgi. Nu frecventa drumurile accidentate și pline de gropi, iar dacă o faci, limitează viteza cât poți de mult. Mașina se uzează cel mai tare la vitezele mari, deci nu este de dorit să apeși accelerația prea des. De asemenea, fii atent la porțiunile de drum cu șine de tren sau cu limitatoare de viteză, astfel încât să nu le traversezi având o viteză prea mare, căci va dăuna sănătății mașinii tale.

ADVERTISING

5. Grijă la roțile mașinii

Geometria și alinierea roților făcută încă de la început se asigură că greutatea se distribuie în mod egal, ceea ce te ferește de eventuale probleme cu roțile care ar necesita mai multe vizite la service și situații neplăcute pe drum.   O idee recomandată este și să schimbi anvelopele între ele, de pe față pe spate și invers, astfel încât tracțiunea să le uzeze în mod alternativ și egal pe toate.

Astfel, o mașină poate merge extrem de bine și să nu cauzeze probleme grave dacă proprietarul are grijă de ea în mod corespunzător. Alege să fii preventiv cu întreținerea mașinii tale pentru a nu regreta mai târziu, apelând la sfaturile de mai sus.