Cum să îți faci mașina să arate ca nouă: 6 sfaturi utile

Cum să îți faci mașina să arate ca nouă: 6 sfaturi utile

Îți dorești să crești confortul și estetica automobilului tău? Ei bine, află că există câteva modalități simple prin care îți poți face mașina să arate ca nouă. Chiar dacă e în proprietatea ta de câțiva ani, tehnici precum corectarea imperfecțiunilor, curățarea profundă a vehiculului sau utilizarea unor accesorii auto potrivite îți vor fi de un real ajutor ca „să-i schimbi fața“. Iată câteva sfaturi utile pe care le poți urma pentru a reda strălucirea automobilului tău:

Optează pentru o curățare detaliată a tapițeriei

Odată cu trecerea timpului, tapițeria din autoturism se murdărește, se pătează și se deteriorează dacă nu este îngrijită. Deși husele auto protejează scaunele și bancheta, este necesară și o curățare atentă pentru ca interiorul să fie igienizat și plăcut vederii. Poți lua în considerare serviciile unei curățătorii chimice sau ale unui atelier de detailing ca să obții un aspect deosebit și să elimini bacteriile și microbii din tapițerie.

ADVERTISING

Folosește materiale de protecție auto

Ca să poți menține interiorul autoturismului în condiții impecabile, ia în considerare achiziția unor produse dedicate dintr-un magazin online cu materiale de protecție auto. Acestea sunt perfecte pentru uzul în service-uri, spălătorii sau pentru folosirea zilnică atunci când condițiile meteo nu sunt favorabile. Poți alege huse de protecție confecționate din hârtie pentru cazurile în care transporți anumite produse ori trebuie să asiguri accesul mecanicilor în habitaclu pentru anumite verificări și reparații. La fel, covorașele auto de unică folosință elimină riscul deteriorării podelei și te ajută să eviți pătarea, prăfuirea sau zgârierea interiorului.

ADVERTISING

Înlocuiește covorașele și preșurile auto

Accesoriile dedicate unui anumit model de mașină sunt perfecte pentru a proteja și îmbunătăți estetica automobilului tău. Dacă produsele pe care le ai sunt deteriorate ori nu oferă o protecție optimă împotriva umezelii și a murdăriei, înlocuiește-le cu unele noi, de preferat din cauciuc, și care să se adapteze perfect conturului/formei autovehiculului. Ia în calcul covorașele și preșurile pentru interior, dar și protecțiile pentru portbagaj dacă vrei ca mașina să arate impecabil.

Montează protecții pentru praguri

Este binecunoscut faptul că pragurile fie ruginesc, fie se zgârie și se deteriorează. Ca să le asiguri o durată de viață mai mare și, implicit, un aspect armonios, instalează protecții speciale. O soluție elegantă o reprezintă produsele cu LED care nu doar mențin pragurile curate, ci le și fac vizibile atunci când afară este întuneric. Accesoriile din inox sunt printre cele mai potrivite ornamente, fiind și foarte ușor de instalat cu ajutorul benzilor dublu adezive.

ADVERTISING

Realizează un polish auto profesional

Prin intermediul unui polish efectuat în mod manual sau cu o mașină electrică, autoturismul poate să-și recapete strălucirea de odinioară. De cele mai multe ori, caroseria are mici zgârieturi, pete și urme care pot fi remediate cu ușurință printr-o curățare atentă a exteriorului. Un polish auto contribuie la corectarea defectelor de vopsea, la eliminarea zgârieturilor, ascunderea semnelor inestetice și prelungirea duratei de viață a vopselei. În plus, te ajută să reduci frecvența spălării auto și să îmbunătățești valoarea de revânzare a mașinii.

Instalează apărători de noroi

Aceste elemente asigură protecția completă a roților în zilele ploioase și te scutesc de foarte multe neplăceri ulterioare. Alege un model potrivit pentru mașina ta ca să te poți bucura de o eficiență deplină a acestor accesorii auto. Poți completa protecția roților și cu un set de capace. Acestea au numeroase avantaje funcționale, dar și un important rol estetic.

Pentru ca aspectul mașinii tale să fie cât mai atractiv, ai grijă să urmezi o rutină de îngrijire și să folosești materiale de protecție adecvate. Completează imaginea autoturismului și cu diverse accesorii utile dacă îți dorești ca acesta să arate ca nou un timp îndelungat.