Covorașe auto pentru mașina ta

Covorașe auto pentru mașina ta

Mașina este acel lucru care face parte din viața ta și care te însoțește peste tot, fie că mergi la muncă, cumpărături sau pleci în vacanță. Mașina îți este alături oricând iar prin toate activitățile zilnice este inevitabil să nu se murdărească înăuntru.

Covorașele auto reprezintă mici accesorii ce sunt utile și esențiale pentru o bună păstrare a curățeniei. Acum nu mai este necesar să pierzi timp prin magazine, ci poți sta acasă, pe canapea, și să alegi cele mai bune covorașe auto, de pe Store365.

Care este scopul covorașelor auto?

  • Covorașele auto au rolul de a proteja podeaua vehiculului de murdărie, precum noroiul pe care îl putem avea pe încălțăminte după o drumeție și precum știi deja, noroiul se curăță foarte greu, tocmai de aceea covorașele auto reprezintă o necesitate.
  • Covorașele auto protejează mocheta mașinii de pete și umiditate. Se poate întâmpla să îți scapi cafeaua pe jos în mașină iar în acest caz,covorașele te salvează pentru că sunt ușor de spălat și nu vei avea pete de cafea pe mocheta din mașină, iar într-o vacanță la munte unde este zăpadă, acestea te ajută pentru că nu va permite umidității lăsate de zăpadă să pătrundă în mocheta mașinii.
ADVERTISING

Cum să alegi cele mai optime covorașe auto pentru mașina ta:

  • Disponibile într-o varietate de mărimi și modele, covorașele auto trebuie să fie achiziționate în primul rând în funcție de marca și modelul mașinii pentru care sunt cumpărate. Dacă nu este luat în vedere acest criteriu riști să achiziționezi covorașe prea mari sau prea mici pentru mașina ta, deoarece nu toate covorașele se potrivesc la orice tip de mașină.
  • Un criteriu important de alegere reprezintă anotimpul în care folosești covorașele alese. Covorașele din mochetă se recomandă a fi folosite pe timpul verii când sunt mai puține șanse de a se forma umezeală în interiorul mașinii pe când, covorașele de cauciuc sunt cele mai des întâlnite pentru că reprezintă o variantă potrivită indiferent de anotimp, pentru că nu rețin umezeala precum se întâmplă în cazul celor din mochetă, nu există riscul de a ramâne pătate, nu necesită o îngrijire specială, pot fi spălate doar cu apă, iar uscarea este foarte rapidă.
ADVERTISING

Acestea sunt câteva criterii esențiale pentru o alegere relevantă în vederea covorașelor auto.

Când trebuie schimbate covorașele auto:

  • Când covorașele încep să se ridice sau au format anumite cute este unul dintre momentele în care trebuie schimbate urgent. Nu numai că este frustrant să fie nevoie să le tot așezi pe poziție, dar poate deveni și periculos când covorașul din partea șoferului se ridică sau are cute pentru că poate bloca o bună funcționalitate a pedalei de accelerație sau frână.
  • Când apar găuri sau rupturi la nivelul covorașelor auto. Dacă există găuri în covorașul auto atunci, acesta își va pierde din funcționalitatea sa deoarece va permite pătrunderea lichidelor și a murdăriei sub el, acestea ajungând în contact direct cu podeaua vehiculului. O cantitate oricât de mică de lichid ce ajunge pe mocheta mașinii de sub covorașul de protecție  poate provoca un miros neplăcut și chiar mucegai.
  • Când covorașele alunecă, pierderea aderenței acestora poate provoca atât disconfort pentru că va fi nevoie constant să le asezi pe poziție dar, pot provoca și probleme grave, în timpul în care călătoriți cu mașina preșul din partea soferului poate aluneca sub pedale iar de aici lucrurile pot degenera. Tocmai de aceea este indicat ca la orice urmă de uzură a covorașelor auto să fie schimbate.
ADVERTISING

Covorașele auto contribuie atât la protecția podelei mașinii pe termen lung, cât și la confortul și siguranța șoferului și a pasagerilor din mașină iar pentru a avea parte de toate aceste beneficii ale covorașelor auto trebuie să alegi un set de covorașe auto potrivite modelului de mașină cât și nevoilor tale de pe Store365.