Cele mai întâlnite probleme ale mașinilor second-hand. Evită-le cumpărând de la un dealer auto de încredere, precum Leasing Automobile!

Cele mai întâlnite probleme ale mașinilor second-hand. Evită-le cumpărând de la un dealer auto de încredere, precum Leasing Automobile!

Cumpărarea unui autoturism second-hand poate fi o opțiune profitabilă doar dacă alegi o mașină fiabilă, cu kilometri reali și în perfectă stare de funcționare, precum cele disponibile la Leasing Automobile.

Atunci când cumperi de la persoane necunoscute, există cazuri în care vânzătorul te poate înșela, iar sub aspectul impecabil al mașinii să se ascundă probleme grave care îți vor transforma bucuria achiziționării într-o dezamăgire.

Una dintre cele mai sigure opțiuni, atunci când cumperi o mașină rulată, este să apelezi la un dealer de încredere care te poate îndruma pe tot parcursul acestui proces și care îți poate oferi garanția că mașina a fost atent verificată de specialiști. Leasing Automobileun dealer de încredere, cu o experiență de peste 10 pe piața auto second hand din România, oferă garanție existinsă tuturor autovehiculelor din propriul parc auto și garantează că toate componentele sunt în cei mai buni parametri.

ADVERTISING

Iată care sunt cele mai frecvente probleme pe care le poți întâlni atunci când cumperi o mașină second hand, dacă vânzătorul nu îți asigură transparență.

Furnizarea unor documente false

Pentru a evita astfel de probleme, verifică atent documentele de la începutul procesului de achiziție sau cumpără doar de la dealeri autorizați.

În primul rând, trebuie să te asiguri că vânzătorul este proprietarul mașinii și are dreptul să o vândă, apoi să verifici seria de șasiu cu ajutorul cărții de identitate a mașinii. Pentru a afla informații despre operațiunile de întreținere și reparații poți solicita vânzătorului cartea service a mașinii.

Următorul pas ar fi verificarea online a istoricului mașinii. Cel mai simplu și rapid mod este cu ajutorul aplicației gratuite dezvoltate de Registrul Auto Român. Trebuie doar să ai o adresă de e-mail validă și să cunoști seria de șasiu a vehiculului pe care dorești să-l achiziționezi. Această aplicație îți oferă posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoțitoare ale mașinii. Datele furnizate sunt: activitățile derulate la RAR, numărul de kilometri înregistrați și valabilitatea ITP.

ADVERTISING

Neconcordanța kilometrilor din bord cu kilometrii reali ai mașinii

Uzura anumitor componente ale mașinii poate fi un semn al unor kilometri reali mai mari decât arată bordul mașinii. Deteriorarea volanului, a pedalelor, a butoanelor climatizării, a schimbătorului sau a scaunelor sunt elemente pe care le poți observa de la prima vizionare a mașinii și care indică o discordanță. Însă, cel mai sigur mod de verificare este la un service autorizat sau la o reprezentanță auto.

Pentru a scurta timpul de verificare a mașinii și a evita orice suspiciune, cumpără-ți mașina second-hand de la un dealer de încredere. Leasing Automobile oferă garanția că toate autovehiculele din propriul parc auto au kilometri reali și nu vei avea parte de surprize neplăcute după cumpărare.

Daune ascunse

O mașină rulată fără nicio avarie poate fi o raritate în condițiile actuale de trafic. Nu trebuie să te îngrijorezi dacă automobilul a avut daune minore și vânzătorul îți pune la dispoziție documentele și detaliile despre reparații.

ADVERTISING

Însă, există și situații în care mașina să fi fost implicată într-un accident major care să-i fi afectat componente importante ce țin de siguranță și de funcționarea în condiții optime. În acest caz, pentru a evita situațiile neplăcute sau a nu fi în pericol atunci când ești pe șosea, apelează la specialiști pentru o verificare amănunțită și un sfat avizat.

Dacă vânzătorul nu îți furnizează informațiile reale despre istoricul mașinii, iată câteva elemente pe care le poți verifica pentru a te asigura că mașina nu are daune ascunse: verifică atent caroseria pentru a sesiza eventualele nereguli și caută urme de impact frontal, cum ar fi existența unor faruri noi sau schimbarea anumitor piese ale bordului.

Mașina are defecte ascunse

Până ajungi la un service specializat, care îți poate da informații exacte despre mașină, poți găsi, pe loc, câteva indicii care semnalează că vehiculul are defecte.

Atunci când examinezi o mașină uzată, asigură-te că vânzătorul nu a folosit-o cu puțin timp înainte și motorul este rece. Un motor încălzit poate ascunde anumite sunete care te vor ajuta să identifici o defecțiune gravă a motorului.

Verifică nivelurile fluidelor (lichidul de frână, uleiul sau servodirecția). Dacă acestea sunt scăzute, ar putea fi un semn că mașina nu a fost bine întreținută. Caută semne de scurgeri de ulei atât sub capotă cât și sub mașină și verifică dacă bușonul de ulei prezintă urme de condens sau o spumă care poate semnala o defecțiune a chiulasei.

Dacă vrei să cumperi mult mai rapid și să pornești imediat la drum, în siguranță, achiziționează-ți mașina preferată de la Leasing Automobile. Toate autovehiculele comercializate de acest dealer trec printr-o verificare minuțioasă și profesionistă, astfel încât, atunci când primești mașina, ai garanția că ai ales un produs fiabil, fără defecte ascunse. În plus, ai livrare gratuită și cele mai bune oferte pentru un leasing auto.

dsc_2314