Câteva particularități de știut atunci când vrei să urmezi o școală de șoferi

Câteva particularități de știut atunci când vrei să urmezi o școală de șoferi

Cei mai mulți tineri din ziua de astăzi doresc să urmeze o școală șoferi pentru a obține permisul de conducere și pentru a avea, după cum s-ar spune, lumea la picioare. Chiar dacă întregul proces este destul de simplu, tot există lucruri care pot influența modul în care urmezi cursurile și îți obții permisul, printre altele.

De exemplu, există anumite restricții sau permisiuni care schimbă modul în care gestionezi timpul necesar obținerii permisului. Evident, dacă ai mai multe opțiuni de gestionare a acestuia, nu va trebui să renunți la anumite lucruri din viața ta – precum o anumită rutină, câteva ore de lucru de la job și așa mai departe. 

ADVERTISING

Astfel, iată câteva particularități pe care ar trebui să le știi!

Când poți începe cursurile?

După cum bine știi, foarte mulți studenți doresc să aibă permisul în buzunar în momentul când împlinesc 18 ani. Din fericire, acest lucru încă este posibil. Mai exact, ai posibilitatea de a începe o școală șoferila vârsta de 17 ani și 9 luni.

Desigur, totul trebuie să meargă strună pentru ca, după 3 luni, să dai examenul practic și să îți primești carnetul. Trebuie reținut faptul că acest lucru se aplică doar pentru categoria B – categoriile C și C+E necesită o vârstă minimă de 21 de ani.

ADVERTISING

Poți face școala de șoferi în orașul în care nu ai domiciliul?

Această întrebare este probabil pe buzele tuturor celor care s-au înscris la facultate și nu au încă permis – și vor să îl obțină cât mai repede. Astfel, de exemplu, te poți înscrie la o școală șoferi chiar dacă nu ai domiciliul în acest oraș. Totuși, examenul final trebuie susținut neapărat în orașul de reședință.

Pe de altă parte, studenții cu viză de flotant (primită de cei care au ales să locuiască într-un cămin studențesc) pot susține examenul final și în Iași, dacă doresc acest lucru.

ADVERTISING

Ce cărți de legislație ar trebui să îți cumperi?

Mulți caută, de obicei, cărți second-hand în ediții mai vechi, deoarece acestea sunt mai ieftine. Principalul dezvantaj în acest caz este faptul că, între timp, legislația s-ar fi putut schimba și să omiți, fără să îți dai seama, învățarea anumitor lucruri. 

Tocmai de aceea, o școala șoferi de top îți va recomanda mereu să cumperi o carte de legislație din librării specializate. În plus, există și foarte multe soluții online. 

Cât durează școala de șoferi?

Evident, aceasta este o altă întrebare care se află pe buzele tuturor celor care doresc să își ia permisul cât mai repede. Din nefericire, indiferent de școala șoferi pe care vrei să o urmezi, întrebarea nu are un răspuns concret.

Conform regulilor, perioada de școlarizare pentru categoria B este de 4 săptămâni, la care se mai adaugă alte 4 pentru pregătirea practică, după caz. Astfel, ai putea să îți obții permisul chiar și după doar 2 luni – dar acest lucru nu este atât de ușor pe cât pare. Ai nevoie de pregătire teoretică, dar și practică temeinică de la cei mai buni instructori din domeniu – dar și de voință și determinare. De prima parte se poate ocupă școala de șoferi AutoAvantaj, iar ultima parte, cea legată de voință, este complet în mâinile tale!

scoala soferi iasi
scoala soferi iasi