Cât de importante sunt piesele utilizate în reparație

Cât de importante sunt piesele utilizate în reparație

Oare cât de importante sunt piesele de schimb utilizate la reparație? Sunt mulți cei care cred că toate piesele de schimb sunt la fel și nu merită să investești în piese scumpe. Oare așa o fi? Vom încerca să răspundem la aceste întrebări, bazându-ne pe experiența acumulată în service auto.

Noi credem că orice reparație de autovehicul, necesită piese de schimb de foarte bună calitate. Dacă vom folosi piese uzate sau de calitate indoielnică, va trebui să fim pregătiți pentru o nouă defecțiune, într-un viitor destul de apropiat. Nu e voie să facem economie în acest fel.

Mai bine plătim o dată, un preț mai mare pentru piese și reparații și vom avea o durabilitate ridicată a intervenției. Dacă ne zgârcim, folosind la reparații, piese de schimb slabe calitativ, acestea se pot strica repede și va trebui să plătim un preț și mai mare pe multiple alte reparații.

ADVERTISING

Sunt mai multe tipuri de piese de schimb pe care le poți utiliza în reparație. De la piese originale până la piese aftermarket sau cele de la dezmembrări, toate pot fi o soluție în strategia de intreținere a vehiculelor. Diferența dintre aceste piese este calitatea și prețul de achiziționare. Dar hai să vedem mai multe detalii la fiecare tip de piesă de schimb și eficiența acestora.

Piesele originale

In general, piesele originale sunt cele mai potrivite în cazul unor reparații serioase de vehicule. Acestea sunt exact acele piese cu care a fost dotat vehiculul la iesirea din fabrică și sunt de cea mai mare încredere. Au garanție pe ele și vom fi linistiți o lungă perioadă de timp în legătură cu defecțiunea respectivă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Singurul impediment al acestor piese de schimb originale este prețul lor piperat. Totusi e mai bine să investești în calitate și durabilitate decât în ceva care pe termen lung iți dă doar bătăi de cap.

Piese aftermarket

Totuși cei care caută și alte alternative calitative, se pot opri la piesele de schimb aftermarket. Acestea sunt tot piese de calitate superioară doar că ele sunt făcute de către firme independente, specializate pe producția de piese de schimb. Calitatea acestor piese diferă, unele sunt asemănătoare cu a pieselor originale, deci se poate avea încredere în ele, altele însă pot avea o calitate mai slabă.

ADVERTISING

Tocmai de aceea când cumpărăm piese aftermarket trebuie să cunoaștem calitatea acestora. Mulți proprietari de vehicule folosesc aceste piese de schimb pentru reparații și sunt foarte multumiți de raportul preț/calitate. Prețul pieselor aftermarket este mai mic decât al pieselor originale, acesta fiind și atuul lor față de celelalte piese.

Piesele second hand

Mai amintim de piesele din dezmembrări doar că pe acestea nu le lăudăm prea mult. Este destul de riscant să folosești piese second hand despre care nu știi mare lucru decât că sunt mai mult sau mai puțin uzate. Totuși, pentru așa-zisa economisire, unii le folosesc în reparații. Se pot întâmpla însă de multe ori să revină pentru reparații ulterioare pentru ca piesele s-au defectat foarte repede.

Problema e cu aceste piese că le pot strica și pe celelalte din mecanismul masinii în care au fost amplasate. Și astfel, din economisire, vom ajunge să plătim și mai mult pentru și mai multe piese defecte.

Pe lângă toate cele amintite, trebuie să știm și că atât piesele originale cât și cele aftermarket au garanție pe produs. Condiția acestei garanții este că reparațiile să fie făcute la service-uri autorizate.

Pentru piesele de schimb din dezmembrări, nu există garanție. Deci cei care optează pentru ele, se expun unui mare risc, piesele se pot strica repede și va trebui să plătească din nou și din nou pentru noi și noi reparații.

Un alt aspect important e și acela că aceste piese deja uzate, pun în pericol atât viața șoferilor cât și a pietonilor, prin faptul că se pot strica oricând. In concluzie, piesele utilizate în reparații sunt deosebit de importante. De calitatea lor depinde reușita reparației, viitorul ei, bugetul și viața celor implicați în lumea transportului auto. E o responsabilitate imensă, repararea unei mașini și trimiterea ei pe șosele. Trebuie să ții seama de riscurile la care expui atâția oameni dacă piesele de schimb și munca ta ca și mecanic auto, nu sunt de cea mai bună calitate și încredere.