Cât de importante sunt alarmele auto

Cât de importante sunt alarmele auto

Alarmele auto sunt cruciale pentru toate vehiculele. Acestea au grijă să alerteze imediat proprietarul vehiculului în caz de furt, prin intermediul unei sirene puternice, oferind șanse mari de a preveni furtul vehiculului și a bunurilor din interior.

Nu toate alarmele auto din fabrică pot proteja pe deplin un vehicul, iar mașinile mai vechi pot să nu aibă deloc un sistem de alarmă. De aceea, un sistem de alarmă auto modern este un produs grozav de luat în considerare. Nu numai că va ajuta la protejarea unui vehicul care nu are o alarmă instalată din fabrică, dar are și mai multe funcții pentru a detecta furtul auto și poate oferi securitate pentru o gamă largă de vehicule.

ADVERTISING

Alarmele auto moderne sunt sisteme de securitate care detectează potențialul furt și alertează proprietarii de vehicule în situații de urgență. Aceste sisteme de alarmă vin de obicei cu o varietate de senzori pentru a detecta orice fel de activitate suspectă sau furt. Aceștia pot fi senzori de șoc, senzori de spargere a sticlei sau senzori de înclinare.

Multe alarme auto se vor dubla ca sisteme de intrare fără cheie, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot debloca, încuia, dezarma și deschide portbagajul mașinii de la distanță. Deși aceste sisteme pot fi achiziționate online, ele necesită uneori o instalare profesională. Puteți căuta pe google alarme auto și puteți alege compania de alarme care se potrivește cel mai bine cerințelor dumneavoastră.

ADVERTISING

Alarmele de siguranță pentru autovehicule de pe piața de schimb vin cu o mare varietate de caracteristici pentru a proteja un vehicul de furt. Cantitatea de protecție și caracteristici de confort pe care un client le preferă în sistemul lor antifurt va dicta ce tip de sistem de alarmă ar fi cel mai bun pentru el.

Tipuri de sisteme de alarma auto

Diferite tipuri de sisteme antifurt permit diferite niveluri de monitorizare. Cunoașterea diferenței dintre aceste alarme va ajuta în procesul de cumpărare și va indica cele mai bune sisteme de alarmă auto pentru fiecare client.

Sistem de alarmă unidirecțional. Un sistem de alarmă auto unidirecțional este cel mai elementar tip de alarmă. Acest tip permite utilizatorilor să-și controleze mașina printr-o cheie. De obicei, aceste comenzi controlează încuietorile ușilor, alarma și portbagajul. Numele provine de la capacitatea sistemului de a trimite comenzi către mașină, dar mașina nu poate comunica cu utilizatorul.

ADVERTISING

Sistem de alarma bidirecțional. O alarmă bidirecțională, pe de altă parte, are aceleași capacități de a trimite mesaje și comenzi către mașină prin intermediul unei chei, dar mașina poate trimite și alerte sau actualizări utilizatorului. Acest lucru se realizează printr-o telecomandă LCD separată, care controlează același sistem ca și telecomanda. Unele telecomenzi monitorizează lucruri precum: starea alarmelor, dacă vehiculul este sau nu blocat, durata de viață a motorului și starea bateriei. Acest tip de sistem este bun pentru prevenirea alarmelor false, deoarece utilizatorii pot vedea starea vehiculului lor.

Dincolo de căutarea unui anumit tip de sistem, alarmele auto variază în funcție de diferitele caracteristici care sunt incluse. Spre exemplu, dezactivarea pornirii motorului. Chiar dacă un hoț ar pătrunde în mașină, nu ar putea să pornească mașina sau să miște volanul. Un senzor de șoc este cheia pentru o protecție adecvată a vehiculului. Senzorul de șoc detectează vibrații sau impacturi neobișnuite, care ar putea fi cauzate de cineva care încearcă să intre în vehicul sau să spargă un geam.

Alte caracteristici sunt gândite mai puțin din motive de securitate și mai mult pentru confortul și ușurința utilizatorului. Cea mai comună este pornirea de la distanță. Pornirea de la distanță a motorului permite utilizatorilor să încălzască, să răcească și să pornească vehiculul de la distanță. Acest sistem de la distanță este foarte convenabil și este mai sigur decât lăsarea unui set de chei în motor atunci când o mașină se încălzește.

O altă caracteristică opțională este un buton de pornire. Acest lucru oferă o mai mare ușurință în utilizare, deoarece nici măcar nu necesită ca utilizatorii să folosească cheia pentru a conduce, atâta timp cât telecomanda este în mașină.

Alarmele active permit o mai mare securitate și confort, deoarece aceste sisteme vor bloca și debloca automat un vehicul. Aceasta înseamnă că sistemul se va arma automat, așa că, chiar dacă proprietarul uită să-și încuie și să armeze mașina, mașina va fi în continuare în siguranță.