Alungă ploaia și grijile cu ajutorul unor ștergătoare de parbriz... neobosite!

Alungă ploaia și grijile cu ajutorul unor ștergătoare de parbriz... neobosite!

Pentru a conduce în cele mai bune condiții, oferindu-ți ție și pasagerilor siguranță și confort, ai nevoie de o vizibilitate excelentă. În acest scop, sunt necesare ștergătoare de parbriz de cea mai bună calitate, care să asigure o curățare completă și eficientă a particulelor de praf, a picăturilor de ploaie sau a fulgilor de zăpadă.

Când ai nevoie de ștergătoare de parbriz noi?

Există mai multe semne că au apărut probleme și că acestea au toate șansele să se agraveze, dacă nu achiziționezi rapid produse de cea mai bună calitate, care să le înlocuiască cu succes pe cele vechi. Iată la ce trebuie să fii atent, mai presus de orice altceva!

ADVERTISING

• petele rămase pe parbriz. Atunci când te confrunți cu această problemă, există două posibilități. Uneori, geamul este pur și simplu prea murdar, acoperit în mare măsură de noroi, murdărie sau insecte, astfel că dispozitivele de ștergere nu mai fac față. În acest caz, este necesară o curățare temeinică, după care verifici din nou calitatea ștergerii. Dacă și de această dată rămân pete, este un semn clar al deteriorării cauciucului, deci trebuie să îți cumperi noi stergatoare parbriz

• dârele. Uneori, deși accesoriile funcționează aparent normal, se întâmplă să lase dâre. Și în acest caz, primul lucru pe care trebuie să îl faci, pentru a verifica natura problemei, este să îndepărtezi murdăria cu o cârpă moale. Dacă spălarea defectuoasă continuă și după aceea, înseamnă că elementele din cauciuc s-au uzat și că va fi nevoie să mergi la cumpărături!

ADVERTISING

• lame care sar peste parbriz, în loc să îl șteargă. În acest caz, cauzele pot fi multiple. Uneori, poate fi un semn că nu sunt compatibile cu modelul de mașină. Alteori, în zilele toride de vară, lipsite de umiditate, ștergătoarele se blochează într-o singură poziție, după care au probleme atunci când sunt puse în mișcare. În astfel de cazuri, va fi probabil suficient să schimbi doar lamele. 

• scârțâitul în timpul ștergerii. Deși este foarte neplăcut, acest zgomot nu indică neapărat probleme serioase. Este posibil ca pur și simplu ștergătoarele să fi fost montate incorect și să nu fie nevoie de nimic altceva decât de o simplă ajustare. Dacă problema persistă, va fi nevoie de înlocuirea dispozitivelor de ștergere a geamului mașinii.

ADVERTISING

La ce să fii atent când alegi ștergătoare de parbriz? 

Tocmai deoarece unele dintre problemele amintite pot fi provocate de alegeri nepotrivite, este important să știi care sunt cele mai importante detalii cărora este necesar să le acorzi atenție, atunci când cumperi ștergătoare de parbriz noi. Acestea sunt următoarele:

• materialul de fabricație, alegerea ideală fiind reprezentată de cauciuc de înaltă calitate, care se remarcă printr-o rezistență deosebită, inclusiv la acțiunea razelor ultraviolete. 

• forma trebuie să fie potrivită cu cea a mașinii pe care urmează să fie montate. De exemplu, trebuie să fii atent ce cumperi, dacă ai un automobil cu parbriz drept;

• lungimea trebuie să permită curățarea integrală a parbrizului, dar să nu depășească suprafața acestuia. 

Optând pentru cele mai bune modele de ștergătoare parbriz, vei avea o vizibilitate impecabilă pe orice vreme și te vei putea bucura deplin de experiența drumului!