7 accesorii auto de care ai nevoie

7 accesorii auto de care ai nevoie

În zilele noastre, mașina a devenit un “accesoriu” aproape indispensabil. Fie că mergi la serviciu, în vizită la rude și prieteni, la cumpărături sau în vacanțe, ai nevoie întotdeauna de un autoturism funcțional și bine echipat pentru drum. Trăim în secolul vitezei și oamenii se deplasează aproape oriunde cu autovehiculul propriu pentru a-și reduce semnificativ timpul dedicat deplasărilor, dar și pentru un confort sporit. Așadar, în calitate de conducător auto este important să te asiguri că ai mereu totul la îndemână și că beneficiezi de toate facilitățile necesare. Iată ce elemente nu trebuie să-ți lipsească din autoturism:

ADVERTISING

Huse și covorașe auto

Ca să te poți bucura pe deplin de mașina ta, înainte de toate, trebuie să o protejezi în mod corespunzător. Prin urmare, ai nevoie de o husă pentru exterior care să păstreze în siguranță componentele pe care le include autovehiculul. Un astfel de produs este de ajutor împotriva pericolelor precum grindină, gheață, zăpadă, acțiunea dăunătoare a razelor soarelui, praf sau murdărie în exces. Mai departe, ia în calcul și protejarea interiorului. Folosește huse pentru banchete și evită deteriorarea mașinii cu ajutorul covorașelor auto. Un autoturism bine protejat își va pierde mai greu din valoare și va fi mult mai practic.

ADVERTISING

Pachet pentru siguranță auto

Potrivit legislației în vigoare orice autovehicul care circulă pe drumurile publice trebuie să fie dotat cu trusă medicală de prim-ajutor, stingător auto, veste și triunghiuri reflectorizante. Practic, toate aceste elemente obligatorii compun pachetul de siguranță și pot fi de mare ajutor în cazul unui accident, incendiu sau alte eveniment mai puțin plăcut.

Oglindă cu cameră de înregistrare

Este unul dintre cele mai bune accesorii pe care le poți alege pentru mașina ta. O oglindă retrovizoare inteligentă poate înregistra automat tot ceea ce se întâmplă în timp ce conduci. Filmările îți pot fi de un real folos dacă ești implicat într-un accident și soliciți daune de la asigurare. Utilizarea unui astfel de produs ingenios este legală, iar pe piață există mai multe modele. Poți alege o oglindă care să înregistreze doar în față sau una care să capteze imagini din ambele părți, înainte și înapoi.

ADVERTISING

Suport pentru telefon

Pe lângă faptul că utilizarea telefonului mobil în timp ce conduci îți poate aduce o amendă semnificativă, este și un real pericol. În acest sens, ca să nu întâmpini nicio problemă când trebuie să răspunzi la un apel ori să analizezi indicațiile GPS, amplasează dispozitivul într-un suport special, care să-l țină ferm în orice poziție.

Adaptor USB cu încărcare rapidă

Multe dintre dispozitivele pe care le folosesc oamenii moderni au nevoie să fie încărcate și în timpul călătoriilor cu mașina. Unele autoturisme au deja intrare USB în mod implicit, doar că încărcarea este lentă. Cel mai bine ar fi să achiziționezi un adaptor USB care să se potrivească perfect la bricheta de la mașină și să încarce cu rapiditate diferite accesorii, chiar și mai multe în același timp.

Organizator pentru portbagaj

Este bine cunoscut faptul că portbagajul mașinii este utilizat atât pentru transportul anumitor categorii de produse, cât și ca spațiu de depozitare. Cum și aici trebuie să protejezi mocheta și caroseria, de preferat ar fi să instalezi o tăviță auto special concepută pentru modelul autoturismului tău, precum și un organizator în care să păstrezi toate obiectele pe care le ții tot timpul în mașină.

Compresor auto

Acest element asigură umflarea optimă a roților indiferent de cauza care poate duce la apariția unor situații în care anvelopele sunt umflate insuficient. În felul acesta te poți asigura că rulezi în siguranță și că nu apar dificultăți în menținerea traiectoriei optime sau creșterea consumului de carburant.

Fie că trebuie să mergi până la magazin sau într-o escapadă la munte, mașina ta este cea care trebuie să te ducă în siguranță la destinație. Pregătește-te cu toate accesoriile de care ai nevoie, iar drumurile tale vor fi fără îndoială mult mai practice și confortabile.