4 motive să folosești produse de polish pentru mașina ta

4 motive să folosești produse de polish pentru mașina ta

Aspectul maşinii tale depinde de mediul şi de modul în care aceasta este exploatată. Infrastructura precară, vremea nefavorabilă, condiţiile de trafic şi lipsa locurilor de parcare sunt doar câteva dintre factorii care pot afecta automobilul. Pentru remedierea problemelor apărute la elementele de caroserie ale maşinii tale se recomandă efectuarea unui polish periodic. Iată de ce un polish reprezintă soluţia salvatoare:

Protejează vopseaua

Strălucirea vopselei unei maşini noi nu poate fi păstrată la nesfârşit. Vopseaua se poate deteriora atât în parcare, cât şi în trafic. Spre exemplu, dacă maşina stă ore în șir în trafic, în fiecare zi, expusă la razele ultraviolete, vopseaua se va mătui şi va ajunge la exfoliere. Dacă alegi să o protejezi parcând-o la adăpostul crengilor unui copac, atenţie la ce poate curge din el, de la excremente de păsări până la clei, răşină sau pete de fructe coapte peste măsură. Toate acestea nu doar pătează, ci pot arde vopseaua ajungând până la stratul de suport. Atenţie şi la calitatea lichidului de spălare a parbrizului. Produsele mai ieftine decât apa plată, bogate în compuşi chimici, lasă urme vizibile de la doza de pe capotă până pe plafonul caroseriei. Criblura de pe asfalt, resturile de material antiderapant, noroiul aruncat de sub roţile vehiculelor din faţă reprezintă alte situaţii în care partea din faţă a maşinii tale are de suferit. Aplicarea unui tratament cu polish nu doar că acoperă semnele apărute în timp, dar creează şi o peliculă ce protejează vopseaua.

ADVERTISING

Îndepărtează zgârieturile

Neatenţia sau erorile de şofat pot duce la accidente uşoare. Acestea se petrec de cele mai multe ori în parcare. Cei mai ghinionişti şoferi îşi găsesc maşinile lovite fără nici o informaţie cu privire la circumstanţe sau vinovat. Atunci când zgârietura este de suprafaţă nu se impune înlocuirea elementului lovit. Toată problema poate fi remediată printr-o lustruire profesională. Indiferent că eşti responsabil sau nu de producerea evenimentului rutier, o sesiune de polish ar putea să fie mai avantajoasă decât folosirea poliţei de asigurare, care în anul următor va creşte semnificativ. Tratamentul poate fi aplicat atât asupra vopselei, cât şi pentru parbriz, geamuri laterale, lunetă, faruri, semnalizatoare şi stopuri. Dincolo de aspectul estetic, aceste elemente sunt importante pentru vizibilitatea pe care ţi-o oferă în trafic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acoperă petele de precipitaţii

Apa pluvială nu mai este potabilă în nici un loc de pe planeta noastră. Din cauza substanţelor cu care intră în contact în atmosferă, apa din precipitaţii a devenit periculoasă pentru consum. Acest lucru se reflectă şi în celelalte suprafeţe care ne interesează, de la terenuri agricole până la maşinile pe care le conducem. Toxicitatea apei meteorice are aşadar efecte şi asupra caroseriei pe care cade. Rezistenţa vopselei poate fi întărită tot cu soluţii de polish auto care provin apariţia petelor şi producerea coroziunii.

Ţine rugina departe

Rugina este de multe ori numită ucigaşul tăcut al maşinilor. Partea cea mai rea este că, odată apărută, aceasta se va extinde rapid. Pe lângă aspectul inestetic, degradarea elementelor de caroserie poate slăbi chiar siguranţa structurii. Apariţia ruginii pe elemente de siguranţă te împiedică să „treci“ inspecţia tehnică periodică şi poate duce la reţinerea certificatului de înmatriculare în cazul unui control rutier. Una dintre cele mai bune modalităţi de prevenire a apariţiei ruginii este lustruirea cu regularitate a maşinii tale. Produsele de calitate sunt concepute pentru a elimina zgârieturile de suprafaţă şi pentru a adăuga un strat protector care previne oxidarea, primul pas către apariţia ruginii.

ADVERTISING

Aplicarea unui polish te ajută fie să previi deteriorarea vopselei maşinii, fie să remediezi o problemă apărută. Prelungeşte durata de viaţă a elementelor exterioare prin grija pe care o arăţi pentru întreţinerea automobilului printr-o spălare corectă, parcare şi şofat în condiţii de siguranţă şi intervenţii la timp atunci când este cazul.