Președintele AEP are Covid-19. Zilele trecute, un membru al aparatului tehnic al BEC a murit infectat cu noul coronavirus

• Potrivit unor surse de încredere, în AEP ar fi un focar major de Covid
• Purtatorul de cuvânt nu a mai răspuns la telefon, după ce a aflat despre ce e vorba
Președintele AEP are Covid-19. Zilele trecute, un membru al aparatului tehnic al BEC a murit infectat cu noul coronavirus

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică (foto), a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, informează marți instituția. Zilele trecute, un șofer, membru al aparatului auxiliar al BEC, a murit de Covid-19.

În comunicatul AEP se precizează ca Mitulețu-Buică ”a fost depistat pozitiv cu virusul Covid-19 în urma testării Real-Time PCR efectuate astăzi, 1 decembrie 2020”.

”Menționăm că ieri, 30 noiembrie 2020, oficialul a mai efectuat un test rapid Covid-19 la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu ’Dr. Nicolae Kretzulescu’, al cărui rezultat a ieșit negativ.

ADVERTISING

Precizăm că președintele instituției își va desfășura în continuare activitatea ca membru al Biroului Electoral Central (BEC) în regim de videoconferință, iar atribuțiile deținute în cadrul Autorității vor fi preluate de vicepreședintele AEP, Zsombor Vajda”, se mai arată în comunicatul AEP.

Totodată se precizează ca președintele AEP ”a luat decizia de a transmite o cerere pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale (mobile)”.

De asemenea, Mitulețu-Buică ”dă asigurări că activitatea de organizare a alegerilor va continua în ritm normal, astfel încât desfășurarea acestora să aibă loc în condiții optime, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară care se impun”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un șofer a murit de Covid-19. Mai sunt alte cazuri în AEP?

Surse de încredere ne-au transmis joi la redacție că un șofer care își desfășura activitatea la BEC a murit de Covid-19 și că la AEP ar exista ”un focar major”, pentru care nu s-au luat măsurile cuvenite, de exemplu nu s-au făcut testări preventive.

Pe de altă parte, News.ro relata despre 8 angajaţi care lucrează la sediul central al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) și care ar fi fost confirmaţi cu noul coronavirus în 26 noiembrie, toţi fiind asimptomatici.

Contactat imediat de Spotmedia.ro pentru mai multe informații, purtătorul de cuvânt al BEC, Mircea Preoțescu, a evitat un răspuns, după care nu a mai fost de găsit. La scurt timp, am trimis o solicitare de informații pe Legea 544/2001 la BEC, cerând să ni se confirme decesul și să ni se ofere mai multe detalii cu privire la eventualele cazuri de Covid-19 în rândurile membrilor AEP sau BEC.

ADVERTISING

Solicitarea a fost pusă pe ordinea de zi, iar pe data de 27 noiembrie ni s-a dat următorul răspuns: ”Potrivit informațiilor deținute, o persoană încadrată pe postul de șofer în cadrul aparatului tehnic auxiliar propriu a decedat. Menționăm că BEC nu deține alte informații privind situația amintită ori informații privind celelalte aspecte la care faceți referire”.

Surse demne de încredere ne-au declarat zilele trecute că ar mai fi și alte cazuri de Covid-19 în AEP, însă nu am putut confirma această informație.

sofer-AEP
Foto: Spotmedia.ro

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇