Top cele mai frumoase modele de inele de logodnă de inspirație vintage. Suprinde-ți aleasa inimii cu o bijuterie unicat!

Top cele mai frumoase modele de inele de logodnă de inspirație vintage. Suprinde-ți aleasa inimii cu o bijuterie unicat!

Farmecul unor modele vintage și antique de inele de logodnă stă în moștenirea, istoria, designul și povestea lor transmisă din generație în generație către viitoarele mirese din familie sau din afara acesteia. Pentru multe femei, patina caracteristică inelelor de inspirație victoriană, edwardiană, art deco și modernă, pietrele prețioase și materialul din care au fost făurite reprezintă niște criterii de selecție importante, acestea completând stilul și pasiunile lor. Astfel că, dacă printre hobby-urile și interesele jumătății tale se numără cititul de cărți romantice (ficțiuni istorice ori biografii), vizitatul de muzee și fotografiatul de clădiri interbelice din centrele vechi ale orașelor descoperite împreună, atunci unul dintre modele de inele vintage prezentate mai jos i se va potrivi cu siguranță! 

ADVERTISING

Descoperă cele mai frumoase și râvnite stiluri de inele de logodnă potrivite pentru o iubitoare de vintage: 

  1. „Something old”

          Pentru o viitoare mireasă pasionată de romanele atemporale ale lui Jane Austen, Charlotte Brontë ori Mary Shelly, un inel antic din perioada victoriană sau edwardiană este alegerea perfectă! Pe atât de uimitoare, cât și prețioase datorită istoriei lor centenare, aceste inele reprezintă adevărate opere de artă metalurgică! Cele mai căutate și râvnite modele sunt cele decorate prin tehnica „filigranului”, gravate cu motive vegetale și florale și iluminate de pietre prețioase colorate și strălucitoare precum diamante, safire, rubine, smaralde. 

ADVERTISING
  1. „Something new”

         Un alt tip de inel de logodnă special este cel inspirat de epoca jazzului sau a „anilor nebuni”. O fană a romanului lui F. Scott Fitzgerald, „Marele Gatsby”, sau a adaptării cinematografice cu Leonardo DiCaprio și Carey Mulligan din 2013, va aprecia cu siguranță un dar inegalabil precum o bijuterie „desprinsă” din universul anilor ‘20-‘30! Inelele din platină sau din aur alb ale acestei perioade sunt caracterizate de o stilizare aparte, modernă și geometrică: tăieturi de tipul „old cut”, „french cut”, „cushion cut”, „emerald cut”, „marquise cut” fiind principalele nuclee de inspirație ale curentului „Art Deco”. Mai mult decât atât, grație ofertei de produse a mai multor bijuterii, poți descoperi atât în magazinele online, cât și fizice astfel de inele ca cel al lui Daisy Buchanan! 

ADVERTISING
  1. „Something borrowed”

         Frumusețea unei opere de artă stă în imitația unor capodopere trecute. Dacă logodnica ta este o iubitoare de artă impresionistă, romantică, Rococo, Art Nouveau, Art Deco sau pop art, atunci fără alte adăugiri, un inel desprins din aceste tărâmuri picturale o va încânta și îi va aduce aminte de iubirea și de afecțiunea pe care i-o porți de fiecare dată când va privi inelul de la tine! Încearcă să te ghidezi după stilul unor artiști recognoscibili din acele perioade și adăuga acestei ecuații și câteva elemente care țin de culoarea ei preferată, zodie, piatra prețioasă norocoasă, floarea favorită etc. Astfel, în funcție de aceste constituente, vei putea selecta un inel perfect! Spre exemplu, pentru o femeie rafinată, născută în luna Martie, iubitoare de grădinărit și de florile din tablourile lui Monet, un inel cu motive florale decorat cu o piatră naturală centrală de acvamarin, precum unul dintre modelelele prezente pe site-ul Glamira.ro, constituie opțiunea cea mai potrivită! 

  1. „Something blue”

       Albastrul reprezintă fidelitatea și puritatea în iubire, fiind o culoare populară pentru rochiile de mireasă din trecut (înainte ca regina Victoria să aleagă albul drept culoare pentru rochia sa nupțială). O culoare rece, dar calmantă, albastrul giuvaierelor de safir, topaz sau acvamarin poate fi încastrat într-un design cu alură vintage de către un bijutier profesionist și cu experiență. Astfel, îți vei putea impune amprenta personală în acest proiect drag ție și expune ideile privitoare la ceea ce sufletul tău pereche ar merita și dori!În concluzie, căutarea unui inel perfect pentru o persoană pasionată de trecut și de vintage nu este atât de anevoioasă pe cât pare! Singurele lucruri pe ar care trebui să le ai în vedere fiind erele istorice de care este atașată, pasiunile literare, hobby-urile și stilul ei per total. Așadar, cele patru exemple de inele inspirate de un celebru poem victorian și de epoci diferite (Victoriană, Edwardiană, Art Deco) reprezintă niște surse de inspirație stilistică atemporale și magice pentru un inel de logodnă!