Marte se află la cea mai mică distanță de Pământ! Asta nu se va mai întâmpla în următorii 15 ani

Marte se află la cea mai mică distanță de Pământ! Asta nu se va mai întâmpla în următorii 15 ani

Marte, al doilea cel mai apropiat vecin cosmic al nostru, se află zilele acestea la cea mai apropiată distanță de Terra. Un astfel de moment nu se va mai repeta în următorii 15 ani, spun astronomii.

Marte face spectacol mai cu seamă în 6 și 13 octombrie. Planeta este vizibilă cu ochiul liber pe cerul nopții și poate fi văzută ca un punct roșiatic cu nuanțe de portocaliu, arată Science Alert.

Pe 6 octombrie, distanța față de Terra a fost de 62 milioane de kilometri. Ultima oară când s-a apropiat mai mult a fost în 2018, atunci când a ajuns la 57,6 milioane de kilometri. La fel s-a întâmplat și în 2003, când s-a aflat la 55,7 milioane de kilometri față de Pământ.

ADVERTISING

Citește și Cum arată un apus de soare de pe Venus, Uranus, Titan sau Marte? (Video)

Totodată, Marte va ajunge în opoziție pe 13 octombrie, acesta fiind momentul în care Soarele, Pământul și Planeta Roșie vor forma o linie dreaptă în spațiu. Atunci când o planetă ajunge în opoziție, îi este perfect opusă Soarelui pe cerul nostru. Planeta răsare la apusul Soarelui, își atinge punctul maxim pe cer la miezul nopții și apune la răsăritul Soarelui.

Vezi și A fost descoperit cel mai bun loc pentru a admira stelele. Unde se află acesta

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇