Verdictul lui Marius Avram după arbitrajul controversat din Sepsi - Farul: Greșeala majoră sesizată

Verdictul lui Marius Avram după arbitrajul controversat din Sepsi - Farul: Greșeala majoră sesizată

Fostul arbitru Marius Avram a oferit, vineri seara, verdictul de specialist în privința arbitrajului controversat din meciul Sepsi – Farul 1-1.

Marius Avram a analizat faza primului gol anulat lui Sepsi, în prima repriză, și nu a găsit elemente care să acopere decizia luată de Andrei Chivulete din teren.

El a spus că nu vede nimic neregulamentare, care să fi dus la anularea golului marcat în minutul 40 de Darius Oroian, care a ajuns excelent în careu la o centrare a lui Marius Ștefănescu din partea stângă.

ADVERTISING

”Am încercat să găsesc motivele pentru care a fost anulat primul gol al lui Sepsi și nu am reușit să le identific. Inițial, am crezut că mingea este atinsă de fundași, iar atacantul vine din spate și îl faultează.

Am încercat să mă uit după câteva elemente: piedică, călcare, lovirea din spate a adversarului, împingere cu brațele. Nu am reușit să găsesc niciun astfel de element care să mă facă să cred că a fost fault.

Atacantul este cel care joacă mingea în final, și nu fundașul, așa cum am crezut inițial. Atacantul este cel care lovește mingea. Andrei Chivulete nu vede, el se și apleacă cu capul într-o parte înainte de a lua decizia. Arbitrul a fost mascat la această fază.

ADVERTISING

Văd un jucător de la Sepsi care atinge mingea clar, fără a-și împiedica în vreun fel adversarul. Lovește mingea, nu piciorul. Cei din camera VAR cred că nu intervin pentru că un contact între cei doi jucători există, dar este unul de joc”, a spus Marius Avram, la Digi Sport.

Sepsi - Farul s-a terminat 1-1, după golurile marcate de Louis Munteanu (44) și Pavol Șafranko (45). Sepsi a avut, însă, două goluri anulate, unul în prima repriză, celelalt în a doua.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!