Rezultate la simularea de BAC. Mai mult de o treime au picat la română, matematică și istorie

Rezultate la simularea de BAC. Mai mult de o treime au picat la română, matematică și istorie

Ministerul Educaţiei a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat, susţinută în perioada 4 – 7 martie 2024, la nivel naţional, de elevii claselor a XII-a

Potrivit datelor transmise vineri, rata de promovare la Limba română este de 60,13%, rata de promovare la disciplina obligatorie a profilului este 64,12%, rata de promovare la proba la alegere a profilului este 64,75%, iar rata de promovare la Limba maternă este 84,08%.

Asta înseamnă că aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5 la Limba română, iar la matematică sau istorie, 35% nu au luat peste 5, potrivit EduPedu.ro. În total au fost 22 de note de 10 în țară la simularea examenului de BAC 2024, și 663 la proba obligatorie a profilului matematică sau istorie

ADVERTISING

Ministerul precizează că lucrările scrise ale elevilor care au susţinut simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat se află în unităţile de învăţământ în care elevii au susţinut probele scrise.

„Profesorii care predau disciplinele la care s-au susţinut probele simulării au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, precum şi, începând cu 20 martie, la borderourile de evaluare corespunzătoare. Conducerile unităţilor de învăţământ vor pune la dispoziţia cadrelor didactice borderourile de evaluare transmise de la nivelul Ministerului Educaţiei prin inspectoratele şcolare, pentru a fi folosite în procesul de vizualizare a lucrărilor de către elevi/părinţi”, a mai transmis ministerul.

ADVERTISING

Instituţia explică faptul că, în contextul utilizării platformei de evaluare digitalizată, ”Ministerul Educaţiei dispune pentru prima oară de date relevante pentru o imagine de ansamblu asupra gradului de reuşită la fiecare dintre itemii administraţi”.

„În acest sens, menţionăm că, dat fiind numărul mare de tipuri de subiecte (33) şi faptul că procesul de evaluare s-a încheiat în cursul serii de joi, 14 martie, statisticile privind gradul de reuşită pe fiecare item, la nivel naţional, vor fi făcute publice cel mai târziu pe 22 martie”, a mai transmis ministerul.

ADVERTISING

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Ministerul mai spune că au fost implicaţi în procesul de evaluare 13.897 de profesori evaluatori. În cadrul celor peste 1.320 de licee, scanarea şi încărcarea lucrărilor pe platforma informatică au fost asigurate de peste 10.000 profesori asistenţi.

Sursa citată precizează că, în ceea ce priveşte modalitatea de comunicare a rezultatelor, Ministerul Educaţiei face demersuri pentru dezvoltarea Platformei de evaluare digitalizată, astfel încât, începând de anul şcolar viitor, rezultatele probelor scrise ale simulărilor examenelor naţionale să fie comunicate anonimizat, prin afişare pe platformă, similar examenelor naţionale. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇