O femeie din Bacău a născut pentru a 12-a oară prin cezariană

O femeie din Bacău a născut pentru a 12-a oară prin cezariană

O femeie din Bacău a născut pentru a 12-a oară prin operaţie cezariană. Ultimele trei intervenții au fost efectuate în Maternitatea Bacău.

„O mămică a născut o fetiță de 2.800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană”, au transmis reprezentanții Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, citați de presa locală.

Cezariana este o intervenție majoră, necesară în anumite situații precum poziția anormală a fătului sau alte complicații care pot pune în pericol atât viața mamei, cât și a copilului. Această procedură poate fi planificată în avans sau poate interveni în mod neașteptat în timpul travaliului.

ADVERTISING

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI neonatologie.

Blocul Operator Maternitate a fost modernizat de curând prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică.

„Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇