Restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri și cele de spectacol din 3 localităţi din Arges se închid din cauza COVID-19

Restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri și cele de spectacol din 3 localităţi din Arges se închid din cauza COVID-19

Autorităţile din judeţul Argeş au decis reînchiderea restaurantelor şi a cafenelelor care funcţionează în spaţii interioare, precum şi a sălilor de jocuri de noroc, bibliotecilor, librăriilor şi altor centre culturale, dar şi să interzică desfăşurarea evenimentelor culturale în aer liber în trei comune din Argeș.

Iată câte cazuri noi au fost raportate joi în România

Este vorba despre comunele Brăduleţ, Şuici şi Râca, unde s-a constatat o creştere a incidenţei infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele săptămâni.

ADVERTISING

Unde se suspendă activitatea

Comitetul Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a adoptat două hotărâri, miercuri şi joi, prin care se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Va fi suspendată şi activitatea sălilor de jocuri de noroc, a instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, caselor de cultură şi alte asemenea aşezăminte culturale, precum şi desfăşurarea evenimentelor culturale în aer liber.

Decizia a fost luată după ce incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 la 1000 de locuitori.  

ADVERTISING

În schimb, în cazul localurilor din spaţiile interioare care funcţionează în cele trei localităţi este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Terasele rămân deschise, cu respectarea regulilor stabilite prin lege, însă acestea nu pot avea program mai târziu de miezul nopţii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇