39 de oameni au murit într-un incendiu în China. Momente dramatice când supraviețuitorii sar pe geam (Video)

39 de oameni au murit într-un incendiu în China. Momente dramatice când supraviețuitorii sar pe geam (Video)

39 de oameni au murit și alți nouă au fost răniți ca urmare a unui incendiu izbucnit într-un magazin din China.

Este al doilea incendiu mortal din ultima săptămână.

Acum focul a izbucnit la subsolul unei clădiri din orașul Xinyu, provincia Jiangxi, și s-a extins rapid la magazinele de la parter și la un centru de formare profesională și o pensiune de la etaj.

Majoritatea victimelor surprinse de flăcări și de fumul dens erau studenți care urmau cursuri la centrul respectiv și oameni care stăteau la pensiune, transmite Xinhua citată de CNN.

ADVERTISING

O investigație preliminară a constatat că incendiul a fost provocat în timpul unei renovări necorespunzătoare a unui depozit frigorific din subsol, unde se află un internet cafe. 12 persoane au fost reținute.

Tragedia a survenit la câteva zile după ce un alt incendiu a izbucnit în căminul unui internat din provincia centrală Henan, ucigând 13 copii de clasa a treia.

Imagini care circulă pe rețelele de socializare chineze arată oameni care sar pe fereastra de la etaj și aterizează pe o saltea așezată pe stradă cu ajutorul poliției, dar şi alţii care coboară pe o scară din afara clădirii.

Liderul chinez Xi Jinping a emis o declarație despre incendiu și a cerut „reflecții profunde”. Xi a îndemnat toate autoritățile guvernamentale să „învețe lecții”, „să investigheze cu atenție riscurile și pericolele ascunse” de siguranță și „să limiteze cu hotărâre apariția frecventă a diferitelor accidente de securitate pentru a asigura viaţa și proprietatea oamenilor și stabilitatea socială generală”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇