Litoralul românesc are o nouă plajă (Video)

Litoralul românesc are o nouă plajă (Video)

Litoralul românesc are o nouă plajă, după ce la Agigea s-au finalizat lucrările de înnisipare pe malul mării. Fâșia de nisip plină cu pietre care măsura 3-4 metri s-a transformat într-o plajă lată de 80 de metri pe o lungime de un kilometru.

Până acum, Agigea nu avea plajă, ci doar o faleză înaltă la baza căreia, pe o bucată îngustă de nisip, funcționează două cherhanale.

„Înnisiparea s-a produs pe o suprafață de aproape 11.000 de metri pătrați. S-a creat o zonă cu priveliște deosebită și o siguranță pentru turiștii care vor face plajă în această zonă”, a declarat directorul Apelor Române Dobrogea Litoral, Hristu Uzun, la Europa FM.

ADVERTISING

Administrația Apele Române Dobrogea Litoral face deja demersuri pentru ca atât plaja lărgită, recent, de la Eforie Sud, cât și aceasta nouă de la Agigea să fie cadastrate pentru a fi închiriate până la vară.

Noua plajă de la Agigea face parte din lotul celor 11 sectoare de pe litoral care au fost lărgite prin proiectul privind reducerea eroziunii costiere.

Potrivit Ziua de Constanța, valoarea totală a proiectului este de 3.805.641.721,67 lei, din care 2.722.170.915,77 lei sunt finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020, iar restul de 15% este cofinanţat de la bugetul de stat.

Plajă nouă la Agigea! S-a finalizat etapa de înnisipare a plajei

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇