Polițiștii pichetează Ministerul Finanțelor, nemulțumiți de majorarea de doar 5% a salariilor pentru bugetari

Polițiștii pichetează Ministerul Finanțelor, nemulțumiți de majorarea de doar 5% a salariilor pentru bugetari

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual protestează timp de patru zile începând de luni, prima manifestaţie urmând să aibă loc la ora 13:00, în faţa Ministerului Finanţelor.

„Luni 11.12.2023 ora 13.00 va aşteptăm la protest la Ministerul de Finanţe. Unitatea şi solidaritatea trebuie să învingă!

Guvernul a aruncat "pe piaţă" proiectul de OUG pe măsuri fiscal-bugetare, care prevede doar 5% pentru bugetari, implicit pentru MAI. O bătaie de joc de genul " Nicule, mai dă-le, mă, 100 de lei!"

ADVERTISING

Poliţişti debutanţi vor fi umiliţi fiind plasaţi 30-40 lei peste viitorul salariu minim. Pentru poliţiştii aflaţi în prag de pensie, încă o abureală de doi bani. Nu mai spunem de umilirea continuă a personalului contractual.

Luni, marţi, miercuri, joi, vom ieşi în stradă. Am notificat deja pentru MAI, Finanţe, Muncă şi Guvern. Mobilizaţi-vă! Luaţi legătura cu liderii teritoriali şi veniţi la protest", se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Toți angajații din instituțiile bugetare vor primi la 1 ianuarie o majorare salarială, chiar dacă ea va fi sub rata inflației (+5%, în timp ce inflația este prognozată la peste 7%), conform proiectului de OUG privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

ADVERTISING

Documentul nu a fost încă recunoscut oficial, dar urmează a fi aprobat de Executiv în zilele următoare, conform unor surse, iar el conține atât creșterile salariale, cât și tăierile unor beneficii, în anumite sectoare – modul de plată al drepturilor câștigate în instanță, precum și unele măsuri de austeritate.

Detaliat ”Ordonanța bugetarilor” 2024: Ce câștigă, ce pierd. Instituțiile de forță își păstrează beneficiile

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇