Iohannis a decorat cercetători, profesori, șefi de instituții (Video). George Simion a primit "Crucea șaguniană" pentru mireni de la un mitropolit

Iohannis a decorat cercetători, profesori, șefi de instituții (Video). George Simion a primit "Crucea șaguniană" pentru mireni de la un mitropolit

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, a curs cu decorații. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de decorare pentru mai multe personalități civile, ceremonia de decorare având loc joi seara, la palatul Cotroceni. Și George Simion, liderul AUR, a fost decorat, dar nu de Iohannis, ci de Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza.

Președintele Klaus Iohannis a conferit:

  • Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Comandor pentru dr. fiz. Mihai Petrovici, directorul Departamentului de fizică hadronică al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”
  • Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler pentru dr. ing. Valentin Silivestru, director general al Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare Turbomotoare COMOTI.
  • Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler Mariei Voinea, profesor emerit, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea București
  • Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler pentru Elena-Alina Gealepu, director Școala Gimnazială nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino”, Pucioasa, județul Dâmbovița; Steluța Elena Pralea, director Liceul Tehnologic „Carol I”, Valea Doftanei, județul Prahova; Dorin Stoican, director Școala Gimnazială nr. 162, sector 1, București.
  • Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler pentru Sidonia Susanu, medic la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.
ADVERTISING

Instituții care au primit Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler:

  • Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu”, Recaș, județul Timiș;
  • Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Bistrița, județul Bistrița-Năsăud;
  • Colegiul Economic „Pintea Viteazul”, Cavnic, județul Maramureș;
  • Colegiul Tehnic „Ion Holban”, Iași, județul Iași;
  • Liceul „Voievodul Mircea”, Târgoviște, județul Dâmbovița;
  • Liceul Tehnic Buzău, județul Buzău;
  • Liceul Tehnologic de Turism, Călimănești, județul Vâlcea;
  • Liceul Teoretic „Ion Constantin Brătianu”, Hațeg, județul Hunedoara;
  • Școala Gimnazială „Uruguay”, sector 1, București.
ADVERTISING

Ordine și cruci de la Mitropolitul Ardealului

Și Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a acordat diverse distincții.

Au primit „Crucea şaguniană" pentru mireni liderul AUR, deputatul George Simion, directorul Bibliotecii Judeţene ASTRA, istoricul Răzvan Pop şi cercetătorul de la această bibliotecă, Bogdan Andriescu.

ÎPS Laurenţiu Streza i-a înmânat şi primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, Ordinul „Anastasia Şaguna", pentru ajutorul dat de primărie mitropoliei ca să modernizeze iluminatul exterior al Catedralei Mitropolitane „Sfânta Treime" din oraş.

Cei doi reprezentanţi al Bibliotecii Judeţene ASTRA din Sibiu au primit distincţiile pentru ajutorul oferit în traducerea cărţilor de rugăciuni scrise în alfabetul chirilic ale Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, mitropolitul Transilvaniei.

ADVERTISING

Lui George Simion, mitropolitul Ardealului i-a spus „să slujească lui Dumnezeu, să apere cele mai sfinte cuceriri ale noastre, daruri de la Dumnezeu, spiritualitatea ortodoxă, Biserica, familia".

„Sfântul Andrei, ocrotitorului României, să vă ocrotească în fiecare zi, să aducă linişte şi pace şi să nu lase ca speranţa să se stingă din sufletul dumneavoastră. Astăzi, de Sfântul Andrei, preşedintele AUR, George Simion, a avut onoarea de a primi Crucea Şaguniană din partea Mitropolitului Ardealului, Laurenţiu Streza", au scris cei de la filiala sibiană AUR, pe Facebook, potrivit Agerpres.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇