Cod galben de vânt puternic în opt județe

Cod galben de vânt puternic în opt județe

Un Cod galben de intensificări ale vântului a fost emis duminică, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Avertizarea meteo vizează zone din sudul Moldovei, estul Munteniei şi Dobrogea.

Potrivit ANM, între orele 10:00 și 18:00, în judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 60…80 km/h.

Pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale în general de 85...90 km/h.

cod-galben-duminica



Sâmbătă, jumătate din ţară s-a aflat sub Coduri portocalii şi galbene de intensificări ale vântului, viscol şi precipitaţii.

ADVERTISING

Situația a fost critică în Constanța și Tulcea, unde reactorul 1 de la Cernavodă s-a deconectat automat, dar și turbinele eoliene au început să se oprească.

De asemenea, a nins și a plouat puternic în cea mai mare parte din țară. A fost zăpadă pe numeroase șosele, mașini blocate, copaci doborâți, localități fără apă și curent. Două județe s-au aflat sub cod roșu.

După urgia de sâmbătă, vremea s-a mai calmat. Duminică dimineață, doar porturile rămân închise, din cauza vântului puternic.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇