Jurnalist american, despre procesul Simonei Halep de la TAS: "E greșit. Așa am avea o garanție"

Jurnalist american, despre procesul Simonei Halep de la TAS: "E greșit. Așa am avea o garanție"

Un jurnalist american și-a dat cu părerea despre cazul de dopaj al Simonei Halep (32 de ani) trimis la TAS după suspendarea de patru ani primită din partea ITIA și Sports Resolutions.

Matthew Futterman, un jurnalist american, a vorbit despre procesul de la TAS al Simonei Halep și a spus că i se pare greșit faptul că audierile din acest proces sunt confidențile.

El crede că, dacă ar fi totul la vedere, ar exista garanția că totul este judecat după standarde corecte.

„Primul lucru pe care l-aș spune este că, din păcate, am o nemulțumire ca reporter. Spre deosebire de un tribunal american, audierile din acest proces sunt confidențiale. Nu știu de ce, probabil pentru a proteja intimitatea, dar când ajungi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, a existat deja o decizie în prima instanță.

ADVERTISING

Cred că este un sistem greșit! Mi-ar plăcea ca lucrurile să fie la vedere, pentru că am avea garanția că autoritățile care au putere în acest caz judecă după standardele corecte”, a precizat el, într-un interviu pentru Tennis Channel.

Simona Halep a făcut apel la TAS la suspendarea de patru ani primită ca urmare a depistării pozitive cu Roxadustat. Ea speră ca tribunalul elvețian să-i reducă pedeapsa, cum s-a mai întâmplat și în alte cazuri.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!