Concluziile trase de Edi Iordănescu după Belarus - România 0-0: "Din păcate..."

Concluziile trase de Edi Iordănescu după Belarus - România 0-0: "Din păcate..."

Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul naționalei României, a tras concluziile meciului Belarus – România 0-0 la finalul partidei de la Budapesta.

El a spus că nu are ce să reproșeze jucătorilor din punct de vedere al atitudinii, însă a lipsit luciditatea în momentele decisive, la un ultima pasă, când acțiunile trebuiau finalizate.

Selecționerul e sigur, însă, că România va reuși să ajungă la EURO 2024, în ciuda egalului cu Belarus. Tricolorii n-au pierdut până acum niciun meci în grupa de calificare la turneul final din Germania.

ADVERTISING

„Sunt extrem de supărat, ne-am dorit extrem de mult să câștigăm. Dar sunt optimist, am încredere că acest grup are capacitate de a fi la Campionatul European. Ne-am dorit foarte mult victoria, s-a văzut asta în exprimare, dar n-am reușit să aducem acasă punctele.

Am întâlnit un adversar incomod, Israelul a câștigat greu aici, Kosovo a pierdut.

Nu am ce să reproșez echipei din punct de vedere al atitudinii, al spiritului. Trebuie să fim lucizi, să analizăm obiectiv. Am avut un adversar care s-a apărat prin multă densitate. Am greșit puține mingi, am avut undeva la 87% procentaj al paselor reușite, am avut șuturi, cornere… Singurul lucru din cauza căruia am plecat cu un singur punct a fost ultima pasă, ultima execuție. Nu am reușit să profităm de mingile duse acolo.

ADVERTISING

V-am spus că nu va fi ușor! Nu sunt meciuri ușoare, nu sunt meciuri de dinainte câștigate. Important e să ne ridicăm, cum am mai făcut-o până acum. E important că nu am luat gol, sunt aspecte pozitive de care pot să mă leg.

Într-adevăr, nu am marcat. Dar o calificare e făcută din mai mulți pași. Urmează alți pași pe care trebuie să-i facem.

Dacă marcam un gol la situațiile avute, ar fi fost altfel jocul, am fi provocat adversarul să iasă la joc. Din păcate, nu am reușit. Peste trei zile, trebuie să batem Andorra. Nu-mi permit să vorbesc despre ce va fi peste o lună, important e să batem Andorra”, a spus Edi Iordănescu la Antena 1.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!