Premieră în SUA: Un stat interzice şi pungile din hârtie de unică folosinţă

Premieră în SUA: Un stat interzice şi pungile din hârtie de unică folosinţă

Organul legislativ al statului american New Jersey a adoptat un proiect de lege prin care este interzisă utilizarea pungilor din hârtie de unică folosinţă în supermarketuri.

În continuare, actul normativ, care interzice, de asemenea, pungile din plastic de unică folosinţă şi limitează utilizarea ambalajelor din polistiren şi a paielor din plastic, trebuie să fie ratificat de guvernatorul Phil Murphy, informează NBC News.

Un purtător de cuvânt al biroului guvernatorului a declarat ca Murphy este în favoarea proiectului, care „va reduce semnificativ răul pe care aceste produse le cauzează mediului”. New Jersey are, aşadar, şanse mari să devină primul stat american care interzice pungile din hârtie de unică folosinţă.

ADVERTISING

Totodată, nu va mai putea fi vândută mâncare gata preparată în ambalaje din polistiren, iar paiele vor fi distribuite doar la cererea clienţilor.

Alte opt state, printre care şi New York, au interzis utilizarea pungilor din plastic de unică folosinţă în supermarketuri. O parte dintre ele au relaxat temporar această măsură pe fondul îngrijorărilor cu privire la posibila transmitere a coronavirusului prin intermediul pungilor reutilizabile.

Plasturele care vindecă oasele rupte

Șobolanul decorat cu medalia de aur pentru curaj și devotament

ADVERTISING

În Finlanda, câinii testează de Covid-19

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇