ANPC a închis restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, după controale repetate și amenzi uriașe

ANPC a închis restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, după controale repetate și amenzi uriașe

ANPC a închis celebrul restaurant Taverna Racilor din parcul Herăstrău, după ce a găsit sute de kilograme de mâncare stricată și bucătăria plină de rugină.

De asemenea, inspectorii au dat amenzi în valoare totală de 140.000 de lei, iar restaurantul ar putea fi închis între şase luni şi un an pentru abateri repetate.

ANPC a făcut mai multe controale, în perioada 1 iunie – 15 septembrie, la restaurantul administrat iniţial de SC Nedsea SRL, iar în prezent de SC Commercial Diplomatic Club SRL.

La prima acţiune, din 1 iunie, comisarii au dat amenzi în valoare de 25.000 de lei, au oprit definitiv de la comercializare 156 de kilograme de produse alimentare şi au închis temporar unitatea până la remedierea deficienţelor.

ADVERTISING

Ulterior, a fost verificată măsura dispusă şi s-a constatat că aceasta nu a fost respectată, firma fiind amendată cu 5.000 de lei şi s-a propus emiterea deciziei de închidere a unităţii.

În 3 iunie, comisarii au constatat că deficienţele au fost remediate.

Următorul control a avut loc în 22 iunie, când comisarii au dat amenzi de 75.000 de lei, au oprit definitiv de la comercializare 84 de kilograme de produse alimentare şi au închis temporar unitatea până la remedierea deficienţelor.

De asemenea, echipele de control au propus închiderea temporară a unităţii pe o durată de la şase luni la un an pentru abateri repetate şi încetarea practicilor comerciale incorecte, pentru SC Nedsea SRL.

ADVERTISING

Sursa citată a menţionat că, în 24 iunie, a fost făcut un alt control, iar comisarii de Protecţia Consumatorilor au constatat că la acelaşi punct de lucru funcţiona SC Commercial Diplomatic Club SRL.

În urma controlului au fost aplicate amenzi de 15.000 lei şi au fost oprită temporar prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor, fiind vorba de agregate frigorifice.

Un ultim control la această unitate, administrată de SC Commercial Diplomatic Club SRL, a avut loc în 15 septembrie.

După această acţiune au fost date amenzi în valoare de 25.000 de lei. De asemenea, a fost închisă temporar unitatea până la remedierea deficienţelor şi a fost făcută propunere de închidere temporară a unităţii pe o durată de la şase luni la un an pentru abateri repetate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇