Federația de Fotbal din Kosovo a luat o decizie drastică după incidentele de la meciul cu România

Federația de Fotbal din Kosovo a luat o decizie drastică după incidentele de la meciul cu România

Federația de Fotbal din Kosovo a anunțat, joi, prin intermediul unui comunicat oficial, că a luat o decizie drastică după incidentele de la meciul cu România, 0-2 pe Arena Națională.

Kosovarii pregătesc un dosar pe care să-l trimită la UEFA și la TAS, de asemenea a cerut și Comisiei de Disciplină a UEFA să ia măsuri disciplinare împotriva României.

"Prin fotbal construim punți între popoare, nu le dărămâm. Federația de Fotbal din Kosovo condamnă puternic incidentele grave cauzate de fanii naționalei României în timpul meciului România - Kosovo, din preliminariile EURO 2024.

ADVERTISING

Fanii naționalei României, prin limbajul urii și comportamentul nesportiv, au denigrat meciul de fotbal de marți seara.

Din acest motiv, FFK a reacționat imediat și a cerut suspendarea meciului până când se renunță la bannerele și mesajele de ură. Cererea FFK a fost aprobată de delegatul meciului, iar meciul nu s-a reluat până când mesajele pline de ură împotriva Kosovo nu s-au oprit.

După acest incident, am solicitat delegatului UEFA să noteze toate încălcările regulamentului, iar acestea să ajungă la comisiile competente din cadrul forului. FFK s-a adresat și Comisiei de Disciplină din cadrul UEFA, cerând măsuri adecvate în legătură cu aceste scandări naționaliste, bannere și mesaje de ură ale fanilor români.

ADVERTISING

Astfel de incidente nu trebuie să se repete. Fotbalul construiește punți între popoare, nu ar trebui să le dărâmăm. Le mulțumim încă o dată celor care au condamnat incidentele și susțin fotbalul. FFK a adunat declarații, materiale și fotografii, care fac acum parte din dosar. Solicităm ca forurile competente să analizeze aceste incidente. (…)

FFK, conform procedurilor legale, va pregăti dosarul necesar și îl va trimite către UEFA, precum și către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS)", a transmis federația kosovară, printr-un comunicat oficial.

ADVERTISING

Meciu România - Kosovo 2-0 a fost întrerupt mai bine de 50 de minute în prima reprziă, după ce suporterii români de la "Uniți Sub Tricolor" au afișat un banner cu tentă "Kosovo e Serbia".


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!