Un om de afaceri a cumpărat un iaht și un avion privat după ce a înșelat un consiliu local

Un om de afaceri a cumpărat un iaht și un avion privat după ce a înșelat un consiliu local

Un om de afaceri britanic a înșelat un consiliu local. Mai multe documente arată cum Liam Kavanagh a folosit banii Consiliului Thurrock pentru a cumpăra bunuri de lux, inclusiv un iaht și un avion privat.

Consiliul a ajuns efectiv în faliment după ce a investit 655 de milioane de lire sterline în ferma solară a lui Kavanagh, scrie BBC.

Thurrock este unul dintre numeroasele consilii care s-au confruntat cu dificultăți financiare de când guvernul de coaliție din Marea Britanie a oferit autorităților locale mai multă libertate de a strânge fonduri și de a investi, în 2011.

ADVERTISING

Consiliul Thurrock condus de conservatori a început să investească în afacerea lui Kavanagh în anul următor.

Ideea a fost ca instituția să primească plăți regulate din profitul firmei lui Kavanagh. Banii au fost livrați o perioadă, dar plățile au încetat ulterior, după ce omul de afaceri și-a lichidat companiile.

Administratorii vând acum fermele solare, dar valoarea estimată este mai mică decât credea consiliul. Thurrock se confruntă cu un deficit de 200 de milioane de lire sterline din investiția sa și a fost nevoit să reducă investițiile în diverse proiecte pentru a face economii.

ADVERTISING

Ancheta - realizată de BBC Panorama și Biroul de Jurnalism de Investigație - a dezvăluit că valoarea fermelor solare ale lui Liam Kavanagh a fost umflată pentru a convinge consiliul să investească mai mulți bani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇