O peluză a Universităţii din Cambridge transformată într-o mirifică pajişte cu flori sălbatice (Video)

Cei care vizitează zilele acestea campusul Universităţii din Cambridge vor avea surpriza să descopere o vastă pajişte cu flori sălbatice, care a înlocuit una dintre peluzele de alminteri renumite pentru aspectul lor impecabil ale instituţiei de învăţământ.

Florile au fost plantate în octombrie anul trecut pe o suprafaţă mare cât un teren şi jumătate de fotbal, ce se întinde între Capela King’s College şi râul Cam.

Schimbarea a fost motivată atât de dorinţa de a încerca ceva nou din punct de vedere peisagistic, cât mai ales de cea de conservare şi de creştere a biodiversităţii, explică grădinarul-sef de la King's College, Steve Coghill. Potrivit acestuia, albinele nu au întârziat să-şi facă apariţia odată cu înflorirea plantelor.

ADVERTISING

“Grădinaritul în secolul al XXI-lea presupune faptul ca trebuie să fii capabil să justifici ceea ce faci. Monoculturile au rolul lor în horticultură, însă la fel şi biodiversitatea. Şi în vremuri definite de schimbări climatice şi de teama dispariţiei speciilor devine mai important”, argumenta Coghill la începutul anului.

În continuare, va fi studiat impactul pajiştii asupra mediului.

De asemenea, pajistea va fi străbătută de cărări, pentru ca studenţii şi vizitatorii să se poată plimba în voie printre maci şi margarete.

ADVERTISING
King's Wildflower Meadow, June 2020

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇