Cristi Chivu, numele surpriză de pe lista FRF pentru postul de selecționer al echipei naționale de tineret

Cristi Chivu, numele surpriză de pe lista FRF pentru postul de selecționer al echipei naționale de tineret

Naționala de tineret Under 21 a României nu mai are selecționer după ce contractul lui Emil Săndoi a expirat la finele EURO 2023, unul rușinos, în care echipa noastră, deși a jucat pe teren propriu, nu a marcat nici măcar un gol în 3 partide.

În acest moment, are loc definitivarea listei scurte de posibili înlocuitori pe care o face directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, cel care va merge cu această listă în fața Comisiei Tehnice federale, din care fac parte, printre alții Aurel Țicleanu, Rodion Cămătaru, Marius Niculae, Miodrag Belodedici sau Ion Geolgău.

ADVERTISING

Un nume important de pe listă este Cristi Chivu, fost international uriaș, acum în vârstă de 42 de ani, campion sezonul trecut cu Inter Primavera, după cum anunță cotidianul ProSport.

”Am primit multe mesaje din partea federației pentru a antrena la națională, dar vreau să lucrez pe teren și nu în birou. Vreau să am succes în Italia. Am primit multe oferte în ultimii ani din România, dar am refuzat, pentru că vreau să continui parcursul aici. Au fost propuneri mai mult sau mai puțin concrete, dar am spus nu pentru că obiectivul meu este Serie A. Vom vedea ce se va întâmpla”, spunea acum ceva timp Chivu, care, conform Gazetta dello Sport, acum o lună s-a înțeles cu noul manager pe fotbal juvenil de la Inter, Massimo Tarantino, și va semna pentru încă un an la Primavera.

ADVERTISING

Pe listă cu Chivu se mai află și Daniel Pancu, antrenor la U20, dar și Nicolae Dică, Ionuț Badea, dar și Răzvan Rotaru sau Gabi Manu.

Mai trebuie spus că în august 2021, Chivu s-a aflat din nou aproape să preia naționala de tineret, atunci fiind propus un tandem Chivu - Lobonț pentru naționalele U21-U20.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!