Medicii anunță starea celor 6 copii din Călărași care au înghițit medicamente. Mama le-a dat 2 folii, în loc de 2 pastile UPDATE

Medicii anunță starea celor 6 copii din Călărași care au înghițit medicamente. Mama le-a dat 2 folii, în loc de 2 pastile <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Şase copii din localitatea Dragalina, judeţul Călăraşi, au fost preluați marți după-amiază în stare gravă și transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce au înghiţit medicamente.

Este vorba de cinci fete, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, şi un băiat de 13 ani. Potrivit IPJ Călăraşi, toţi cei şase copii sunt fraţi. Familia respectivă are opt copii, dar doi dintre aceştia nu ar fi înghiţit medicamentele.

Pentru intervenția rapidă au fost mobilizate și 3 elicoptere, de la București, Galați și Constanța, având în vedere că trei dintre copii erau într-o stare mai gravă.

ADVERTISING

Mama le-a dat 2 folii în loc de 2 pastile

Procurorii s-au sesizat din oficiu şi au deschis dosar de cercetare penală in rem pentru vătămare corporală din culpă.

Anchetatorii au stabilit că minorii au luat un medicament pentru tuberculoză, care le fusese prescris de către medicul specialist.

Medicul George Sarzea, din cadrul SAJ Călărași, a explicat la Europa FM că părinții sunt cei care le-au dat copiilor pastilele: „Dintr-un accident, părinții au dat tot tratamentul într-o singură doză (…) Era vorba de două comprimate și jumătate per doză și mama a înțeles două folii și jumătate – undeva la 30 de comprimate”.

ADVERTISING

Medicul Raluca Alexandru, de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, a explicat că substanţa ingerată de copii, izoniazida, „în cantităţi mari duce la fenomene neurologice, convulsii, tulburări metabolice cu afectare hepatică, renală“.

„Se poate ajunge la hemodializă şi chiar deces. Din fericire, s-a intervenit prompt, cei de la SMURD au realizat gravitatea cazurilor şi au luat măsurile corespunzătoare. La spital au fost mobilizaţi mai mulţi medici şi asistente de la secţia de toxicologie, UPU şi farmacia spitalului. Astfel că la mai puţin de 6 ore de la administrare erau internaţi şi sub tratament cu antidot - vitamina B6 toţi cei 6 copii cu vârste între 5 şi 16 ani”, a precizat medicul, citat de News.ro.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇