Șeful celui mai mare fond de investiții spune că angajații nu vor reveni niciodată 100% la birou

Șeful celui mai mare fond de investiții spune că angajații nu vor reveni niciodată 100% la birou

Larry Fink, CEO-ul BlackRock, cel mai mai mare fond de investiţii din lume, spune că angajații săi nu se vor mai întoarce niciodată în totalitate înapoi la birou și își face griji pentru această situație.

”Nu cred că BlackRock va reveni 100% înapoi la birou. Cred că vor fi maxim 60-70% și, cel mai probabil, prin rotație. Dar nu cred că vom avea toți oamenii înapoi în birouri”, spune șeful fondului care controlează active în valoare de 7,4 miliarde de dolari, pentru CNBC.

”Va fi o nouă forță de muncă. Va fi o nouă paradigmă, dar cred că va fi o paradigmă mai bună pentru noi”, a spus acesta.

ADVERTISING

Una dintre marile descoperiri ale lumii are și dezavantaje

Companiile au fost forțate să trimită angajații acasă în luna martie, într-un efort suținut pentru a încetini răspândirea Covid-19, iar Fink a denumit realizarea de a lucra de acasă ”una dintre marile descoperiri ale lumii”.

Și totuși el recunoaște că unele sarcini sunt îndeplinite mai bine la birou și că există și dezavantaje atunci când ai un număr mare de angajați care lucrează de la distanță.

Cultura organizațională de la distanță

”Cultura nu poate fi construită de la distanță, iar cultura este ceea ce ne unește ca organizație. Încă nu știu cât de bine stăm la acest capitol. Operațional, ne-am descurcat excelent”, afirmă Larry Fink.

ADVERTISING

Managerul susține că investițiile uriașe în tehnolgie au fost de mare ajutor în această perioadă în care întreaga lume a fost nevoită să se adapteze la munca de acasă.

”Prin intermediul tehnologiei am activat foarte bine, foarte eficient. Dar sunt foarte îngrijorat de problema culturii. Cât timp poți menține o cultură organizațională în aceste condiții?”, se întreabă acesta.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇