Directorul de spital demis de 8 ori de primar, repus în funcție de instanță. Cei care suferă sunt pacienții

Directorul de spital demis de 8 ori de primar, repus în funcție de instanță. Cei care suferă sunt pacienții

Primarul din Orșova și directorul spitalului municipal al orașului duc o luptă care pare nesfârșită.

De 8 ori l-a demis primarul pe director. Și de tot atâtea ori directorul și-a căutat dreptatea în instanță. A câștigat și a revenit în funcție.

Din păcate, această luptă a început să-i alunge pe medici din spital. Așa că – pe termen lung – singurii care pierd sunt, de fapt, pacienții din oraș.

Primarul din Orșova, Marius Stoica, a declarat pentru jurnaliștii Digi24 că directorul Adrian Cican ar fi incompetent. I-a făcut și plângere la DNA pentru prime care li s-ar fi acordat medicilor din spital, în pandemie.

ADVERTISING

Cican, pe de altă parte, susține că totul e un abuz din partea primarului. Semn că a și câștigat de fiecare dată în instanță repunerea în funcție.

Dincolo de absurdul situației, conflictul e o problemă din cauză că a început să-i sperie pe medici.

Cican susține că medicii au început să plece. Și că deja Secțiile de Dermatologie și Diabet din spital nu mai există.

„E o tragi-comedie care se întâmplă la nivelul spitalului municipal din Orșova și pentru că din aceste scandaluri să știți că nu pierd decât pacienții, medicii, serviciile medicale care sunt perturbate de aceste nenorociri de certuri. Eu nu pot sa spun decât un singur lucru. Ceea ce stabilește instanța voi respecta", a declarat Cican pentru sursa citată.

ADVERTISING

În ultimă instanță, dacă situația va continua așa, el a spus că se gândește să candideze în 2024 și să-i ia locul lui Stoica la primărie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇