Vrei să știi cum îți poți amenaja apartamentul în stil minimalist în 2023? Iată 4 idei de care să ții cont

Vrei să știi cum îți poți amenaja apartamentul în stil minimalist în 2023? Iată 4 idei de care să ții cont

Putem spune că stilul minimalist a devenit un trend în ultimii ani. Poate că acest lucru s-a datorat rețelelor de socializare sau poate că oamenii au început să se simtă suprasaturați de tot ce îi înconjoară. Indiferent de motiv, fiecare dintre noi îl putem alege atunci când vine vorba de amenajarea propriei case. Așadar, dacă îți dorești și tu să faci acest lucru, dar nu știi cum să începi, ai ajuns unde trebuie. Citește în continuare acest articol și vezi ce poți face și tu!

Vezi care sunt cele 4 idei de avut în vedere

  1. Alege o paletă de culori
ADVERTISING

Adesea vedem în casele oamenilor numeroase culori cu care pereții sunt vopsiți, de la galben, până la verde aprins. Dacă dorești să ai un stil minimalist la tine acasă, poate că nu vei dori să alegi astfel de culori. Cele mai comune culori utilizate sunt: alb, bej, crem sau chiar și gri. Iar la aceste culori există foarte multe variații din care poți alege, deci nu vei intra în impas cu siguranță!

  1. Folosește elemente decorative simpliste

De cele mai multe ori avem tendința de a ne umple casa cu elemente decorative sclipicioase, cu puf sau paiete. Ei bine, în cazul stilului minimalist nu este chiar cea mai bună idee. Indicat ar fi să optezi pentru elemente decorative simple și cât mai puține, dar de efect. De exemplu, poate că ar fi mai bine să investești mai mulți bani într-un singur element de decor, precum un tablou, decât în zeci de vase, lumânări și alte asemenea. 

ADVERTISING
  1. Optează pentru puține piese de mobilier

Ai văzut vreodată cum sunt casele celor din China? Dacă nu, poate că ar fi bine să dai un search. Ei sunt printre cei mai cunoscuți când vine vorba de acest stil și se poate observa cu ușurință că nu se pot lăuda cu prea multe piese de mobilier. Așa că nici tu nu ar trebui să o faci doar de dragul de a mai cheltui niște bani sau pentru a ocupa un spațiu gol din casă.

 În dormitor să ai un pat, un dulap pentru haine și eventual noptiere pe fiecare parte a patului. În spațiul de relaxare, cum ar fi sufrageria, să ai o canapea sau chiar două canapele mai mici, care de asemenea pot fi extensibile. Funcționalitatea și eficacitatea mobilierului este o caracteristică a minimalismului. Și să nu uităm de o masă, un dulap sau chiar o bibliotecă. Și apropo, dacă vrei să faci alegerea potrivită pentru sufragerie, accesează ghidul canapelelor extensibile aici, oferit de cei de la Homelux.ro! Deciziile potrivite trebuie să fie bazate pe informații corecte și de calitate!

ADVERTISING
  1. Păstrează ordinea

Și nu în cele din urmă, păstrează ordinea în casă. Pentru a putea avea un cămin minimalist este nevoie să ai grijă de acest aspect în fiecare zi. Sună de parcă ar trebui să faci foarte multă muncă, dar nu este așa. Este extrem de simplu să păstrezi ordinea în casă, urmând următorul sfat: de fiecare dată când folosești un obiect, pune-l la locul lui. În acest fel vei evita cu succes o dezordine nedorită!

Așadar, poate că acum ai o idee formată și știi în ce direcție trebuie să te duci, ce să cumperi și ce nu. Chiar dacă poate părea multă bătaie de cap, cu un scurt plan vei reuși să îți creezi casa mult dorită!