Presa internațională, despre noile acuzații de dopaj aduse Simonei Halep: "Cele mai grave din istoria tenisului"

Presa internațională, despre noile acuzații de dopaj aduse Simonei Halep: "Cele mai grave din istoria tenisului"

Presa din străinătate a comentat noile acuzații de dopaj primite de Simona Halep din partea ITIA.

Jurnalistul Ben Rothenberg de la The Guardian notează că Simona Halep a primit „cele mai grave acuzații de dopaj din istoria tenisului pentru un fost număr unu mondial”.

"Simona Halep va avea în continuare șansa de a face apel și de a-și mărturisi nevinovăția și vom afla mai multe despre această a doua acuzație, însă merită să punem în context că acestea sunt cele mai grave acuzații de dopaj cu care s-a confruntat vreun număr unu mondial în istoria tenisului. Pașaportul biologic este crucial în cazul lui Halep, deoarece substanța pentru care a fost testată inițial pozitiv, Roxadustat, se află în categoria EPO de substanțe utilizate în dopajul sanguin, cel mai cunoscut în ciclism. Pașaportul biologic a fost creat pentru a monitoriza dopajul sanguin, în primul rând", a scris Ben Rothenberg pe Twitter.

ADVERTISING

Despre cazul Simonei Halep au scris și jurnaliștii de la BBC. "Dublă câștigătoare de Grand Slam, Halep este acuzată a doua oară de încălcarea regulilor doping. Simona este una dintre cele mai importante jucătoare de tenis care au picat vreodată un test doping și cea mai cunoscută de la Maria Sharapova încoace (2016)”, a comentat sursa citată.

În schimb, britanicii de la Sky Sports consideră că după acest anunț Simona va avea de așteptat și mai mult pentru a afla un verdict. "Acest anunț adaugă o complexitate unui caz deja destul de grav", au menționat cei de la Sky Sports.

ADVERTISING

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a anunțat, vineri, că există o nouă acuzație de dopaj împotriva Simonei Halep, dublă câștigătoare de turneu de Mare Șlem, suspendată provizoriu din octombrie 2022.

"Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o încălcare suplimentară, separată, a Programului Anti-Doping al Tensiului (TADP) în privința pașaportului biologic.

Programul ABP (Pașaportul biologic), dezvoltat de Agenția Mondială Anti-Doping și încorporat în TADP în conformitate cu Codul Mondial Anti-Doping este o metodă prin care organizațiile anti-doping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica potențialele încălcări ale regulilor anti-doping", se arată în comunicatul ITIA.

ADVERTISING

În acest moment nu se cunosc alte detalii despre modul în care Simona a încălcat programul anti-doping.

La scurt timp după anunțul ITIA, Simona a reacționat, într-o postare pe rețelele sociale, acuzând Agenția de hărţuire şi că încearcă insistent să îi dovedească vinovăţia.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!